Ga naar de website van Runningtherapie Zeeland

Doelgroepen

DOELGROEPEN

Hieronder vind je de ´nieuwe´ groepsindelingen van Loopgroep Zeeland. Voordat je besluit om te gaan mee trainen met een groep is het erg belangrijk te weten waar je eigen mogelijkheden en beperkingen liggen en wat je uiteindelijke doelstellingen zijn.
Groep B en C liggen erg dicht naast elkaar. Met dat verschil dat groep B iets meer voor de ervaren lopers op de lange afstand is. Laten we zeggen groep C-lopers met marathon-halve marathon ervaring. Twijfel je over je keuze, vraag dan advies aan je trainer of bel Anthony: 06 53 15 45 19

Loopgroep A

In deze groep train je bewust voor (recreatieve) wedstrijden (marathon, halve marathon, snelle 10 km) en presteert je optimaal. Het prestatieniveau wordt onderhouden aan de hand van een vast trainingsschema. Dit betekent dat er kwalitatief goed getraind moet worden.

*Lange duurlopen van ca. 1,5 uur worden afgelegd in een tempo van 10 tot 11 km/uur. Wisseltempo's tijdens duurlopen liggen tussen 11 a 15 per km/uur.

*De interval trainingen zijn intensief.

*Om in deze groep met plezier te kunnen trainen, moet een 10 km in ca. 45 min kunnen worden afgelegd.

* De marathontijd (vlakke marathon) ligt tussen de 3:00 en 4.15 uur en de halve marathontijd (vlak) ligt tussen de 1:30 en 1:45 uur

* Coopertestsnelheid moet boven de 2800 meter zitten om vooral de intensieve trainingen goed mee te kunnen komen.

doelstelling loper A? - ik wil de marathon sneller (<4 uur), de halve marathon sneller (1.40), 10 km sneller (<45 min) en meer km en wil hier erg hard voor trainen!

Loopgroep B

In deze groep wordt prestatiegericht getraind, maar het recreatieve aspect wordt niet uit het oog verloren. Je moet over een goede basisconditie beschikken om op te bouwen voor bijvoorbeeld een snellere marathon/halve marathon/15 km.

* Je moet een duurloop van minimaal een anderhalf uur kunnen volhouden. Het tempo tijdens duurlopen ligt tussen de 9 en 10,5 km/uur.

*Bij intervaltrainingen wordt gevarieerd in tempo, lengte en duur van de inspanning.

*Liggen je tijden van de 10 km rond de 55 minuten je de tijd van een (vlakke) marathon op maximaal 4:45 uur, dan is dit je groep.

*Coopertest snelheid tussen de 2450 en 2800 meter.

*De lopers in deze groep moeten vooral al ervaring hebben op langere afstanden. Dus de snelheid is minder bepalend dan de ervaring. Lopers met ervaring op de halve en/of hele marathon horen dan ook in groep B.

*Groep B is alleen geschikt voor lopers die minimaal (2) 3 x per week trainen.

doelstelling loper B? - ik wil langer gaan lopen (van 15 tot 42,195 km) of doe dat al, maar  vooral ook sneller. De marathon uitlopen en tussen de 4:00 - 4:30 uur. De 10 km binnen 50 minuten. En de halve marathon rond de 1:50 uur.

Loopgroep B

Loopgroep C

Het recreatieve aspect en de gezelligheid spelen bij deze groep een nadrukkelijke rol. Er wordt getraind aan de hand van een van te voren opgesteld schema. In deze groep trainen mensen met loopervaring. Groep C lopers halen uitdagingen uit Ladies Run, Marikenloop, Bruggenloop en bijvoorbeeld 10 km wedstrijden. In groep C kan je een goed werken aan je duurvermogen en conditie.

*Looptechniek en ontspannen hardlopen zijn de belangrijkste aspecten.

*De trainingsprikkel kan het zelfde zijn als bij groep B.

*Duurloopjes worden rond de 9 - 9,5 km gelopen.

*Coopertestsnelheid ligt tussen de 2250 en 2400 meter in.

*Groep C is alleen geschikt als je minimaal 2 x per week gaat hardlopen.

doelstelling loper C? - ik wil lopen. En vooral langer en makkelijker dan dat ik eerder deed, misschien ook sneller. Ik train minimaal 2 x in de week. Maar gezelligheid, plezierig lopen en met een goed gevoel thuis komen zijn belangrijker voor mij. Dat ik uiteindelijk sneller kan lopen en langer kan volhouden is mooi meegenomen. Tien kilometer kan ik  zonder problemen maar ik wil stiekem meer en misschien ooit een halve marathon op mijn eigen tempo. En wie weet wat nog meer...

Loopgroep C

Loopgroep D

Samen met andere recreatieve lopers, sportief en gezellig bezig zijn. In deze groep trainen mensen die minder loopervaring hebben, de Start Running cursus net hebben afgerond of slechts 1 x per week hardlopen (beter 2x). Techniek, ontspannen, plezierig en verantwoord opbouwen zijn de sleutelwoorden.

*Duurloopjes worden rond de 8,5 - 9,0 km gelopen.

*Coopertest snelheid ligt tussen de 1800 meter (9 km per uur) en 2200 meter (11 km per uur) in.

*Om lekker mee te kunnen trainen in deze groep is een minimale snelheid van 8,5 km per uur en 30 minuten aan één stuk kunnen hardlopen wel een pre.

Doelstelling loper D? - ik wil lekker bewegen en wennen aan hardlopen. Ik wil mijn looptechniek verbeteren en mijn uithoudingsvermogen vergroten. Ik heb geen specifiek doel, maar als ik 45 tot 60 minuten zou kunnen hardlopen zou dat wel erg leuk zijn. Een Ladies Run (5 of 10 km), Stadsloop (7,5 km) of de PZC familieloop (3,5 - 10 km) zouden een doel kunnen zijn. Ik vind het vooral leuk om samen te lopen.

Loopgroep D

Minimaal 2x per week hardlopen

Wil je makkelijk gaan lopen, meer uithoudingsvermogen krijgen, meer plezier krijgen in het lopen? Ga dan minimaal twee keer per week hardlopen, anders start je elke weer helemaal opnieuw en zal de vooruitgang minimaal zijn. Als je maar 1 x per week met ons kan meetrainen, loop dan minimaal zelf nog 1x per week 30 minuten. Lid worden van de loopgroep en slechts eenmaal per week trainen raden wij sterk af! Als je besluit bij ons te komen lopen dan adviseren wij sterk zelfstandig nog minimaal 1 x per week een trainingsrondje te doen.

Maandag- en woensdagochtendgroep

Op maandagochtend en woensdagochtend wordt getraind volgens een creatief trainingsschema voor de ochtendgroep. Ook bij deze groep spelen het recreatieve-technische aspect en de gezelligheid een nadrukkelijke rol. Door variatie in de training wordt het niveau verschil van de lopers zoveel mogelijk opgevangen.

In de ochtend lopen de groep A/B samen en de groepen C/D.

Alle trainingen in de ochtend worden vanaf de kanovijver-Vlissingen gegeven.

Denk hierbij aan duurlopen, minutenloopjes, piramidetrainingen en fartlek.

 

Trainingsindeling - Groepen (zie voor tijden bij trainingstijden)

Maandagochtend   -  Groep  A/B
-  Groep C/D 
     
Maandagavond   - Groep A
    - Groep B
    - Groep C
    - Groep D
    - op maandagavond gaat één groep de baan af
- Groep A, B, C, D wisselen af met naar buiten gaan.
     
Woensdagochtend   - Groep A/B samen
- Groep C/D samen
     
Woensdagavond   - Groep A
    - Groep B
    - Groep C
    - Groep D
     
Zaterdagochtend / vrijdagavond    - groep 1 (A lopers)
    - groep 2 (B en C lopers)
    - groep 3 (groep D -C)

 

STARTERS - RECREANTEN - DUURSPORTERS

STARTERS EN RECREANTEN
Loop je al jaren rond met het idee om eens te gaan hardlopen of ben je al meerdere keren gestart om na een paar weken af te haken met motivatie gebrek of een blessure dan ben je bij Loopgroep Zeeland aan het juiste adres.
Beginnen met hardlopen is niet simpel weg schoenen aan en versnellen. Bij Loopgroep Zeeland bouwen wij langzaam op. Geven wij uitgebreide aandacht aan techniek, houding en warming-up. Wij doen er alles aan blessures te voorkomen en het plezier van trainen te verhogen.
Een rustige opbouw en persoonlijk advies zijn hierin van groot belang. Samen lopen is leuker en wij helpen je graag een stap verder. Dus neem nog voordat je loopschoenen gaat kopen contact met ons op, want daar begint onze begeleiding al.
Maar ook als je al wel loopt kan jij je bij ons aanmelden. Samen trainen voor je plezier, recreantenloop of een wedstrijd is veel leuker. Wij houden de trainingen gevarieerd. Hierin houden zoveel mogelijk rekening met de verschillende niveaus en doelen van onze lopers.

 

DUURLOPERS
Loopgroep Zeeland is er ook voor hardlopers die al jaren bezig zijn zichzelf te trainen. De afstand en de snelheid vormen op de lange duur een probleem. Hoe word ik sneller, hoe kan ik het langer volhouden? Trainingen die snelheid bevorderen vergen enorm veel zelfdiscipline en doorzettingsvermogen.
Loopgroep Zeeland kan er toe bijdragen dat je nu wel die 10 km binnen 1 uur aflegt. Of die marathon binnen de drie en een half uur. Samen trainen is ook op dit gebied makkelijker. Tijdens onze duurloop training op zaterdag (zomers vrijdagavond) zullen wij voornamelijk met verschillende start tempo's werken aan het verlengen van de looptijd en loopafstand. Duurtrainingen gaan op een rustiger tempo dan een wedstrijd.

 

top