Ga naar de website van Runningtherapie Zeeland

Nieuws


11 NOVEMBER DUURLOOP TRAININGEN - OOSTKAPELLE

Zaterdagochtend (11 november 2017 9:00 uur) start de training vanaf het parkeerterrein aan de Duinweg te Oostkapelle (vóór de duinovergang naar strandpaviljoen "De Piraat"). Locatie: https://goo.gl/maps/R8KRg3WYEuv    


START RUNNERS INFO 

Beste Start Runner,

Wij hopen dat je de afgelopen 6 weken (6 lessen) als positief hebt ervaren. Wij hebben weer met veel plezier de Start Running gegeven.

PROEFTIJD AANMELDEN

We nodigen je uit om je aan te melden voor de gratis mee train periode van vier weken:

http://www.loopgroepzeeland.nl/inschrijfformulier.php

Je kan dan tot 6 december 2017 kosteloos en zonder verplichting (!!) kijken of het lopen bij Loopgroep Zeeland iets voor je is.

Je bent in deze proef periode tot niets verplicht. En ook je aanmelding verplicht je tot niets, wij willen alleen weten hoeveel lopers wij ongeveer kunnen verwachten de komende tijd.

NIVEAU EN AANSLUITING

Elke niveau is welkom in de proefperiode!

Ben je nog niet in staat om 7 a 8 km achter elkaar te lopen dan adviseren wij je om nog niet met groep D mee naar buiten te gaan en niet deel te nemen aan de ochtend groep. Elke trainings avond loopt er 1 groep buiten de atletiekbaan, dat betreft meestal een duurloop. Kan je wel al die 7-8 km achter elkaar lopen met 8,5 a 9 km per uur dan ben je natuurlijk van harte welkom mee naar buiten te gaan. Neem wel altijd even een reflectie hesje mee en lampje als je ziet dat jou groep buiten de baan traint. Deze hebben wij eventueel ook te leen.

Het trainingsschema kan je vinden op onze website : http://www.loopgroepzeeland.nl/agenda.php . Hierin staat ook wanneer de groep 's avonds buiten de baan traint.

NIVEAU NA PROEFPERIODE

Let wel even op het minimale niveau waar je bij groep D aan moet voldoen om definitief aansluiting te hebben bij de Loopgroep. http://www.loopgroepzeeland.nl/doelgroepen.php (dit is niet van toepassing in de proef periode)

*Om lekker mee te kunnen trainen in deze groep is een minimale snelheid van 8,5 km per uur en 30 minuten aan één stuk kunnen hardlopen wel een pre. Verder moet je minimaal twee keer per week hardlopen (ook 20 minuten voor jezelf hoort hierbij). Om lekker te kunnen trainen bij Loopgroep Zeeland* ( Heb je hier vragen over mail mij dan of vraag het tijdens een training).

WANNEER TRAINEN?

Je bent bij ons altijd vrij om te komen wanneer je wilt, je zit nooit vast aan een dag en je hoeft jezelf niet aan of af te melden voor lessen.

trainingstijden deze winter periode.

Maandagochtend 9:00 uur - kanovijver

Maandagavond 19:30 uur - atletiekbaan

Woensdagochtend 9:00 uur - kanovijver

Woensdagavond 18:45 uur - atletiekbaan

Zaterdagochtend 9:00 uur - kanovijver (duurloop - afstanden)

De zaterdagochtend  groep is een duurloop groep. Geen 'normale' training zoals door de week. Wil je hierbij aansluiten dan verwachten wij dat je al meer ervaring hebt op de lange afstanden en dat je op de hoogte bent van de afstanden en het tempo dat we dan lopen. (zie ook website : http://www.loopgroepzeeland.nl/trainingstijden.php en de agenda)

Mocht je toch besluiten geen gebruik te maken van deze proefperiode, dan danken wij je alvast voor het vertrouwen in Loopgroep Zeeland .

Voor nu tot morgen, maandag of woensdag!

Heb je een vraag, bel of e-mail gerust.
Met sportieve groet en hopelijk tot ziens,

 

Anthony van den Berg
06 53 15 45 19

Loopgroep Zeeland    

 


ALTRA TESTEN? VUL DAN IN;

Voor mij om een idee te krijgen! Graag even invullen als je de ALTRA een keer wil proberen.
https://goo.gl/forms/6cg3vA9HiWUlKdxw2

Meer lezen over ALTRA RUNNING? 
http://www.altrarunning.nl/NL/home

 

 


AGENDA 4e KWARTAAL 2017
De nieuwe agenda staat weer online.
Wij hopen dat we jullie weer veel mogen zien. Aanstaande woensdag (11 okt) starten de avond trainingen weer op de baan. Aanstaande zaterdag (14 okt) gaat de wintertijd ochtend training in en starten we om 9:00 uur vanaf de kanovijver.

http://www.loopgroepzeeland.nl/agenda.php


MAANDAG 9 OKTOBER

Geen training ivm kustmarathon weekend

Woensdag 11 oktober starten de avond trainingen weer vanaf de Altetiekbaan! 18:45 uur.

 


SCHEMA VOOR DE KUSTMARATHON


 


TRAINING NEELTJE JANS
DUURLOPEN ZATERDAGOCHTEND 16 SEPT
NEELTJE JANS - ZOUTELANDE met tussen opties!
Vertrek uiterlijk:
08.30 uur
Zoutelande parkeerplaats voetbal velden (na de Emte)

08.45 uur
Domburg - parkeerplaats gemeente hui

08.55 uur
Oostkapelle -parkeerplaats Piraat

9:05 uur
Oranje Zon parkeerplaats (Tussen Oostkapelle - Vrouwenpolder) 


GEPAST BETALEN - BIJ VOORKEUR ENVELOPJE MET 5 EURO AAN CHAUFFEUR


TRAINING WOENSDAGAVOND 13 september GAAT NIET DOOR!
Vanavond geen training. Twee uur geleden was er nog niets aan de hand, maar buienradar laat een grillig beeld zien van onweersbuien die onverwachts kunnen ontstaan. Hierin gaan we geen risico nemen. Misschien valt het mee en waai je alleen uit je jas.. maar daar ga ik na afgelopen maandagavond niet vanuit! fijne avond... voor de marathon lopers.. van rust word je beter! Geniet ervan!


BRUGGENLOOP 2017 

Op 10 december willen we weer met een grote groep naar de BRUGGENLOOP ga jij mee? 

Meld je dan aan via het inschrijffomulier. Let op, dit gaat alleen door bij voldoende aanmeldingen! 

https://goo.gl/forms/kQTyR74wRPR750G63

 

Inschrijven voor de Bruggenloop zelf, moet je zelf doen via : http://www.bruggenloop.nl/


TOURINGBUSVERVOER 16 SEPTEMBER 2017

DUURLOOP NEELTJE JANS ZOUTELANDE (en andere afstanden)
Zaterdag 16 september is de generale repetitie van de Kustmarathon. De start is om 9:30 uur vanaf parkeerterrein Deltapark
Neeltje Jans.
Een duurloop inclusief drankposten naar
Oostkapelle (17km),
Domburg (21km) en
Zoutelande (32km).
Je kan dus zelf je afstand kiezen en alle groepen kunnen meedoen.
Evenals vorige jaren willen we (voorafgaand aan de loop) een bus inzetten voor het vervoer naar Neeltje Jans. Dit alleen bij minimaal 25 deelnemers. Kosten: € 5,00 p.p.
Interesse? Vul onderstaande poll in op facebook (of mail naar info@loopgroepzeeland.nl) waar jouw belangstelling naar uitgaat. (betalen doe je aan de buschauffeur)

ja, ik rij mee vanaf Oranje Zon 9:05 uur

ja, ik rij mee vanaf Zoutelande 8:30 uur

nee, ik ga met eigen vervoer maar loop wel van Neeltje Jans naar Zoutelande

ja, ik rij mee vanaf Oostkapelle (Parkeerplaats Piraat) 8:55 uur

ja, ik rij mee vanaf Domburg 8:45 uur

 


TRAININGEN - OOSTKAPELLE
Maandagavond (4 sept 2017) en woensdagavond (6 sept 2017) starten de trainingen vanaf het parkeerterrein aan de Duinweg te Oostkapelle (vóór de duinovergang naar strandpaviljoen "De Piraat").
Locatie: https://goo.gl/maps/R8KRg3WYEuv
De ochtendtrainingen starten vanaf de kanovijver!


LUISTER NAAR DE SIGNALEN !!
Vol enthousiasme stort je jezelf op het lopen. Je eerste 10 km, je eerste halve marathon of als je echt niet helemaal goed bij je hoofd bent, zelf de hele marathon ;-) . De trainings afstanden worden groter en je belasting wordt groter. Sommige trainen hier jaren naar toe, sommige lopers besluiten zelfs op 1 januari dat ze de kustmarathon willen lopen. Bij de Loopgroep hebben we een prachtig schema waarbij je, als je drie keer per week komt, de marathon zou moeten kunnen lopen. Door de week intensief en extensief afwisselen en in het weekend de duurlopen die steeds een beetje langer worden. Het is een algemeen rooster waarbij wij kijken naar het gemiddelde niveau van de groep. Naarmate de afstanden en de belasting toenemen heb je meer herstel nodig. Let dan goed op je signalen.
Signalen van je lichaam zijn waarschuwingen die je niet moet negeren!! Volg niet blindelings het schema of de groep. Blijf alert op je eigen signalen. De ervaren loper die al jaren marathons loopt zal ander soort "klachten"ervaren dan de beginnende loper. Maar luister altijd naar je lichaam en meld je pijntje of stijve spieren bij je trainer. Okay, na 30 km mag je best wat spierstijfheid ervaren. Maar loop je op zaterdagochtend, dan moet die spierpijn op maandag wel weg zijn. Zo niet? Dan is dat je eerste signaal, je lichaam heeft meer rust nodig.
Dus sla maar eens een training over. Dat je dan een training mist is geen enkel probleem. Je lichaam is nog aan het herstellen en als je je spieren nog een extra dag rust geeft, wordt je alleen maar beter.
Wil je toch iets doen? Ga dan lekker fietsen, zwemmen of naar de sport masseur (onderhoud).
Heb je op zaterdag een wedstrijd gedaan, ga dan op maandag als je je weer fit voelt, een rustig rondje lopen, of neem een andere groep.. train je normaal mee met groep B, loop dan eens mee met C. Pas je training aan op je signalen. Moe? Even gas terug dus! Ben je voor een PR gegaan op zaterdag ben je maandag nog stijf, NIET LOPEN op maandag!
Als startende marathon loper zullen pezen ook iets sneller van slag zijn. Let dus bijvoorbeeld op bij stijve achillespezen. Dit soort pezen herstellen erg langzaam en doorlopen is geen optie. Het wordt daarna alleen maar erger. Sommige met name pees (achillespees , hielspoor) gerelateerde klachten kunnen bij verwaarlozing zeer lange uitschakeling betekenen. Een weekje of twee weekjes rust nemen kan dan veel slimmer zijn. Blijf niet lopen met je klachten, omdat je denk dat het er wel bij zal horen. Beetje vermoeidheid, beetje spierstijfheid natuurlijk...maar pijn NEE!
Hebben je schoenen nog genoeg demping? Zitten je schoenen wel goed? Op lange afstanden vragen die je niet moet negeren. Vergeet vooral niet te rekken na de training! Neem daarvoor de tijd. Zorg na de training voor herstel drank (chocolade melk of eiwitten met koolhydraten (!!) voor sporters)
Je gaat de komende weken 3 uur, ruim DRIE UUR hardlopen als je mee gaat doen aan de marathon. Zorg goed voor jezelf. En luister naar de signalen.
Is het te vroeg deze marathon? Laat je dan niet gek maken! Niet doen, als je geblesseerd raakt kan het lopen voor heel lang klaar zijn. Luister naar je lichaam!
Heb je vragen bel mij Anthony van den Berg 06 53 15 45 19 (altijd inspreken als ik niet opneem), vraag het je trainer of maak een afspraak met Nancy Burger onze fysio 06 14 80 73 74.
Verder is dit een goeie periode om een afspraak te maken met een sport masseur ook als je geen klachten hebt, dit is super voor je herstel (onderhoud). Dan kan met Robert-jan Sies 06 51 17 71 53 of bijvoorbeeld met Ellen de Bert 06 28 24 60 36

 


BETALING DUURLOOP BRESKENS

Betaling aan STICHTING SAMEN IN BEWEGING (dus NIET Loopgroep Zeeland) ovv van je
VOOR-ACHTERNAAM en DEELNAME DUURLOOP BRESKENS (graag volledig)
REKENINGNUMMER STICHTING:
NL77 RABO 0325 7879 13

Sta jij op deze lijst dan zijn de kosten 10 euro!

Staat er achter je naam dat je alleen met de bus meegaat, dan zijn de kosten 6,50 euro! Niet meegaan is zoals eerder aangegeven helaas wel betalen. Let op, voor de boot moet ik 7 losse retour kaartjes kopen, voor groep 2 en 3 beide heb ik 2x18 kaartje gekocht. Dat wil zeggen dat je op de terug weg op de zelfde tijd de boot moet nemen. Loop je niet meer met groep 2 mee maar met groep 3 dan moet je of wachten, of een paar euro betalen voor een enkeltje Breskens - Vlissingen (omdat je een boot eerder neemt). Vergeet voor de zekerheid dan ook niet een paar euro mee te nemen.
Op dit moment zou deze regel niet opgaan voor 2 lopers vanuit groep 2, omdat er 2 lopers helaas niet meer mee kunnen met groep 3. Deze tickets zijn wel al betaald. Waardoor je kan doorschuiven naar groep 3 en ook mee terug kan op dat kaartje.
Hieronder nog even het globale schema. KOM OP TIJD, WANT DE BOOT WACHT NIET!

INFORMATIE DUURLOOP BELGIE - NEDERLAND
15 JULI 2017
Verzamelen Breskens 7:30/7:35 uur (kom op tijd de boot wacht niet)
afvaart Vlissingen 7:48 uur - Breskens 8:11 aankomst - zsm richting bus die klaar staat!
Bus richting Zwindorp 8:15 - 8:20 uur - aankomst Zwindorp rond 8:45 uur
GROEP 3 loopt vanaf Zwindorp
Bus richting Knokke aankomst rond 9:00 - 9:15 uur
GROEP 1 & 2 vanaf Knokke - Boulevard
vertrek punten staan op kaart
http://afstandmeten.nl/index.php?id=1999771 (globale route)
retour verwachte tijden aankomst Breskens
- groep 3 - rond 10:45 uur - boot 10:48 of 11:18 uur (Vlissingen 25 minuten later)
- groep 1 - tussen 11:30 en 11:45 uur - boot 11:48 of 12:18 (Vlissingen 25 minuten later)
- groep 2 - tussen 12:00 en 12:15 uur - boot 12:18 (Vlissingen 25 minuten later)
Bij deze de deelnemerslijst zoals deze nu bij mij bekend is. In deelnemers die deze week hebben afgezegd. Aan de hand van deze lijst zijn de boot tickets bestellen. Klopt het niet dan heb je vandaag nog de tijd om te reageren! De bus is al betaald en staat klaar.

Nelleke Bosscha Knokke - Breskens groep 1
Anthony van den Berg Knokke - Breskens groep 1
Danny Dijke Knokke - Breskens groep 1
Marc Wijne Knokke - Breskens groep 1
Marian van Dijk Knokke - Breskens groep 1
Marko Verkaart Knokke - Breskens groep 1
Stephan Jozwiak Knokke - Breskens groep 1
7 BUS 7 BOOT


Angelique Harinck Knokke - Breskens groep 2
Cindy den Hollander Knokke - Breskens groep 2
Dore Knokke - Breskens groep 2
Hans Lievense Knokke - Breskens groep 2
Hennie van Eijbergen Knokke - Breskens groep 2
Jan Bakker Knokke - Breskens groep 2
Jean-Pierre Maas Knokke - Breskens groep 2
Johnny Dooms Knokke - Breskens groep 2 (niet met de boot)
Jolanda Bilderbeek Knokke - Breskens groep 2
Jörgen Peer Knokke - Breskens groep 2
Leon Knokke - Breskens groep 2
Leon Verlinde Knokke - Breskens groep 2 (niet met de boot)
Maria Vierthaler Knokke - Breskens groep 2
Mariette van Vliet Knokke - Breskens groep 2
marjan de schipper Knokke - Breskens groep 2
Marjan Ririhena Knokke - Breskens groep 2
Monique Rijkse Knokke - Breskens groep 2
Nicky Sherrington Knokke - Breskens groep 2
Rainier zweep Knokke - Breskens groep 2
Ron van Vliet Knokke - Breskens groep 2 20 BUS 18 BOOT

Corinnr Zwindorp - Breskens groep 3
Elvira Wondergem Zwindorp - Breskens groep 3
Esther Brouwer Zwindorp - Breskens groep 3
Françoise Koole Zwindorp - Breskens groep 3 (niet met de boot)
Geo Zwindorp - Breskens groep 3
Inge Cornelis Zwindorp - Breskens groep 3
Inge steketee Zwindorp - Breskens groep 3
Janet Stouten Zwindorp - Breskens groep 3
Johanna Brouwer Zwindorp - Breskens groep 3
Laura Volleberg Zwindorp - Breskens groep 3
Lenny Caljouw Zwindorp - Breskens groep 3
Leo van Driel Zwindorp - Breskens groep 3
Lili Jasperse Zwindorp - Breskens groep 3
marc buth Zwindorp - Breskens groep 3
Marjon Zwindorp - Breskens groep 3
Peter-Paul Lobbezoo Zwindorp - Breskens groep 3
Rob Ferdinandus Zwindorp - Breskens groep 3
Sarijke aerts Zwindorp - Breskens groep 3
Wilma Mabelis Zwindorp - Breskens groep 3
19 BUS 18 BOOT


DUURLOOP BELGIE - NEDERLAND
15 JULI 2017
Verzamelen Breskens 7:30 uur (kom op tijd de boot wacht niet)
afvaart Vlissingen 7:48 uur - Breskens 8:11 aankomst - zsm richting bus die klaar staat!
Bus richting Zwindorp 8:15 - 8:20 uur - aankomst Zwindorp rond 8:45 uur
GROEP 3 loopt vanaf Zwindorp
Bus richting Knokke aankomst rond 9:00 - 9:15 uur
GROEP 1 & 2 vanaf Knokke - Boulevard
vertrek punten staan op kaart
http://afstandmeten.nl/index.php?id=1999771 (globale route)

retour verwachte tijden aankomst Breskens
- groep 3 - rond 10:45 uur - boot 10:48 of 11:18 uur (Vlissingen 25 minuten later)
- groep 1 - tussen 11:30 en 11:45 uur - boot 11:48 of 12:18 (Vlissingen 25 minuten later)
- groep 2 - tussen 12:00 en 12:15 uur - boot 12:18 (Vlissingen 25 minuten later)

Bij deze de deelnemerslijst zoals deze nu bij mij bekend is. Aan de hand van deze lijst ga ik de boot tickets bestellen. Klopt het niet dan heb je vandaag nog de tijd om te reageren! De bus is al betaald en staat klaar. Hierboven het schema zoals het er nu uitziet (betaal info komt later)

DEELNEMERS DIE ZICH HEBBEN OPGEGEVEN

Nelleke Bosscha Knokke - Breskens groep 1
Anthony van den Berg Knokke - Breskens groep 1
Danny Dijke Knokke - Breskens groep 1
Marc Wijne Knokke - Breskens groep 1
Marian van Dijk Knokke - Breskens groep 1
Marko Verkaart Knokke - Breskens groep 1 6 BUS 6 BOOT

Angelique Harinck Knokke - Breskens groep 2
Cindy den Hollander Knokke - Breskens groep 2
Dore Knokke - Breskens groep 2
Hans Lievense Knokke - Breskens groep 2
Hennie van Eijbergen Knokke - Breskens groep 2
Jan Bakker Knokke - Breskens groep 2
Jean-Pierre Maas Knokke - Breskens groep 2
Johnny Dooms Knokke - Breskens groep 2 (niet met de boot)
Jolanda Bilderbeek Knokke - Breskens groep 2
Jörgen Peer Knokke - Breskens groep 2
Leon Knokke - Breskens groep 2
Leon Verlinde Knokke - Breskens groep 2 (niet met de boot)
Maria Vierthaler Knokke - Breskens groep 2
Mariette van Vliet Knokke - Breskens groep 2
marjan de schipper Knokke - Breskens groep 2
Marjan Ririhena Knokke - Breskens groep 2
Monique Rijkse Knokke - Breskens groep 2
Nicky Sherrington Knokke - Breskens groep 2
Rainier zweep Knokke - Breskens groep 2
Ron van Vliet Knokke - Breskens groep 2 20 BUS 18 BOOT

Corinnr Zwindorp - Breskens groep 3
Elvira Wondergem Zwindorp - Breskens groep 3
Esther Brouwer Zwindorp - Breskens groep 3
Françoise Koole Zwindorp - Breskens groep 3 (niet met de boot)
Geo Zwindorp - Breskens groep 3
Inge Cornelis Zwindorp - Breskens groep 3
Inge steketee Zwindorp - Breskens groep 3
Janet Stouten Zwindorp - Breskens groep 3
Johanna Brouwer Zwindorp - Breskens groep 3
Laura Volleberg Zwindorp - Breskens groep 3
Lenny Caljouw Zwindorp - Breskens groep 3
Leo van Driel Zwindorp - Breskens groep 3
Lili Jasperse Zwindorp - Breskens groep 3
marc buth Zwindorp - Breskens groep 3
Marjon Zwindorp - Breskens groep 3
Peter-Paul Lobbezoo Zwindorp - Breskens groep 3
Rob Ferdinandus Zwindorp - Breskens groep 3
Sarijke aerts Zwindorp - Breskens groep 3
Wilma Mabelis Zwindorp - Breskens groep 3 19 BUS 18 BOOT


totaal bus 45 totaal boot 42

 

 


 

1 juli 2017

Nieuwe agenda staat online klik hier (3e kwartaal 2017)


Het plan: duurloop Knokke - Breskens

15 juli lopen we van

Zwindorp naar Breskens (15 km) - groep 3
Knokke naar Breskens (22 a 24 km) - groep 1/2

vertrek boot Vlissingen 7:48 uur
Bus staat klaar bij Breskens 8:30 uur (of iets eerder als ik dat vraag)
We rijden dan naar Zwindorp (nabij Cadzand) waar groep 3 kan terug lopen (15 km)
daarna rijden we door naar de Boulevard van Knokke en dan lopen groep 1 en 2 terug. (max vanuit 9:35 uur Knokke)

Kosten 10 euro voor boot overtocht (retour 4,00) en bus naar Knokke-Zwindorp (6,00).
Bij 50 personen zijn de kosten gedekt. Bij 30 personen gaan we sowieso, restant word dan door Loopgroep betaald.
Globale route: http://afstandmeten.nl/index.php?id=1999771

GA JE MEE? Ga dan snel naar de onderstaande link en meld je aan. Graag voor 3 juli!

https://goo.gl/forms/6d9zwGjQrYf7rnJC3
Dagje weg met de trein?
Wie gaat er mee naar de 7 Heuvelenloop 2017: 19 NOVEMBER 2017
http://www.zevenheuvelenloop.nl/deelnemers/zevenheuvelenloop


DUURLOOP TRAINING VANAF 8 JULI NAAR ZATERDAGOCHTEND

 

De afgelopen twee jaar hebben meerdere leden van de loopgroep gevraagd, waarom we niet het hele jaar door op de zaterdagochtend blijven trainen. Deze vraag werd meestal gevolgd met de opmerkingen dat leden zich moesten haasten voor de vrijdagavondtraining. Door dit gehaast werd de vrijdagmiddag, en daarmee het begin van het weekend, als behoorlijk stressvol ervaren. Ook werd er geregeld gevraagd: Wanneer moet ik eten? Advies is normaal minimaal 2 uur van te voren.. maar 17:00 uur is dan weer niet haalbaar voor de meeste lopers. Na de training betekent bij 20 km.. dat je rond 21:15 bij de kanovijver bent, naar huis gaat en dan na het douchen rond 22:00 uur pas eet.

 

De reden dat we 8 jaar geleden hebben besloten om gedurende de lente- en zomermaanden op de vrijdagavond te trainen, had te maken met mijn toen enige collega trainer Remy. Hij had vaak wedstrijden in het weekend en had zo toch nog gelegenheid om training te geven. Zelf kon ik dan op zaterdagochtend de Start Running trainingen geven, zonder dat ik net als de andere SR trainers eerst 25-30 km had gelopen.

 

Persoonlijk  merk ik ook dat na een drukke week de hele vrijdag in het teken staat van de lange duurloop die avond. Gezien het werk van mijn vrouw, die pas rond 20.00-20.30 thuis was, moest mijn dochter bijvoorbeeld altijd even oppassen. Eten, kinderen etc.. het is meestal stressen zo net voor 19:00 uur. Later starten is /was geen optie, omdat we dan al te snel in het donker trainen, gezien de langere afstanden en de ondergaande zon.

 

Tevens hebben we de afgelopen jaren, als gevolg van onweer en hitte, al verschillende trainingen moeten afzeggen of verplaatsen naar zaterdagochtend of zelfs zondagochtend.

 

De meeste (verstandige) lopers die een wedstrijd lopen in het weekend trainen sowieso al niet op vrijdag of zaterdag.  Mensen die een weekend weg gaan, vertrekken ook vaak op vrijdag.  Dat is dus eigenlijk ook geen reden om op de vrijdagavond te blijven trainen.  

 

Lang had ik het idee, het is niet anders en zo hebben we het ooit bepaald.

 

Afgelopen maand heb ik naast vragen en opmerkingen van leden, ook van verschillende trainers dezelfde vragen en opmerkingen gekregen. Vervolgens heb ik deze verandering bespreekbaar gemaakt onder al onze trainers. De trainers hebben er unaniem geen bezwaar tegen dat de training voortaan op zaterdagochtend wordt gehouden. Ook voor de trainers geeft dit meer voordelen. 

De voorkeur van de trainers gaat uit naar de zaterdagochtend om 8:30 uur of misschien wel eerder bij warm weer. 

 

Is het warm weer, dan starten we eventueel zomers gewoon heel vroeg op zaterdagochtend (7:00 uur - 8:00 uur als het aan mij ligt). Is het slecht weer dan verzetten we de training naar zondagochtend (bij onweer bijvoorbeeld)

Dit geven we natuurlijk de avond ervoor al aan via Facebook.

 

Ik snap ook dat het voor een aantal lopers niet zal uitkomen en dat vind ik dan ook erg vervelend. Ik zou het dan ook fijn vinden als deze lopers even persoonlijk contact met mij opnemen via Messenger of mail (info@loopgroepzeeland.nl). Je mag mij natuurlijk ook even bellen. Zeker als je net lid geworden bent van de Loopgroep en tot doel had de kustmarathon te lopen. Ik snap heel goed dan je dan nu even baalt. Ik denk graag met je mee en ga graag samen met jou op zoek naar een oplossing. Kan je als gevolg van deze wijziging slechts 1 keer per week trainen en was je onbepekt lid, dan ontvang je natuurlijk ook een deel van je contributie terug.

 

De ervaring is, dat het op zaterdagochtend drukker is bij de training dan op vrijdagavond. Dus wij hopen ook veel lopers opnieuw te mogen begroeten bij de zaterdagochtend groep in de zomer.

LET OP,  8 JULI gaan we voor de eerste keer weer trainen op ZATERDAGOCHTEND 8:30 uur!

 

 

 

 

 

 


MAANDAG 19 MEI 2017

Training gaat niet door!

Ivm de hitte deze avond is er geen training!


WOENSDAG 17 MEI 

Woensdagavond 17 Mei is er geen officiële training. Er is dan vrijwilligers bijeenkomst van Colours by the Sea en veel trainers zijn daar bij aanwezig. Natuurlijk wordt er wel gewoon gelopen. Maar of daar een trainer bij is, is op dit moment nog niet duidelijk.


Vanavond 12 mei) gaat de training niet door.. het weer is twijfelachtig maar ga het risico niet nemen. Waarschijnlijk is het nog wel droog tussen 19:00 en 19:45 uur. Maar daarna lopen we tussen de onweersbuien. Fijne avond allemaal. Wellicht zijn er mensen die op eigen gelegenheid morgenochtend of zondag willen lopen. Kijk hiervoor in de facebook groep.


Training 12 mei - ivm met onweer laten wij rond 18:00 uur weten of de training doorgaat. Check facebook!


Training 12 mei is gewoon bij de kanovijver - dus niet op lokatie zoals de agenda laat zien!


1 mei en 3 mei trainingen vanaf Ritthem.

Zoals ook in de agenda staat zijn de ochtend en avond trainingen op maandag 1 mei en woensdag 3 mei vanaf de parkeerplaats aan de Rammekensweg bij het Ritthemsebos.VRIJDAG 28 APRIL 2017

DUURLOOP LOKATIE

Duurloop training is vanaf Oostkapelle parkeerlaats (Piraat) 19:00 uur.31-03-2017

NOG STEEDS GEEN SHIRT?
Alle shirt zijn geteld en Mariette van Vliet zal naar aanleiding van de "nieuwe" vraag aan mij doorgeven welke shirts er bijbesteld moeten worden. Excuus dat dit zo lang op zich heeft laten wachten. Heb jij nog steeds geen GRATIS shirt ontvangen, maar ben je wel lid geworden van Loopgroep Zeeland? Mail dan naar vlietmarron@hetnet.nl je naam - soort shirt - en je maat ! Dan bestel ik de shirts eind volgende week bij de leverancier.

 


KANOVIJVER TRAININGEN (vanaf 1 april) - SCHEMA - VRIJDAGAVOND DUURLOOP.

Beste allemaal. Marko Verkaart is de afgelopen weken weer helemaal los gegaan op het nieuwe rooster. Dit rooster staat weer online. We zijn nog bezig met het uitkiezen voor wat rode legioen loopjes te komende zomer. Hierover later meer.
DUURLOPEN VRIJDAGAVOND
Vanaf volgende week (7 april) trainen we weer op vrijdagavond voor de lange afstanden (19:00 uur kanovijver)
MAANDAG (19:30 uur) EN WOENSDAGAVOND (18:45 uur)
alle avond trainingen starten vanaf nu ook bij de kanovijver.
Eerste keer maandag 3 april.
BAANTRAININGEN GROEP A
De baantrainingen voor groep A (eventueel groep B) staan op het rooster. Als er baantrainingen zijn op de baan, dan is er geen trainer voor groep A bij de kanovijver.
Als je in het schema een paars vlak ziet, dan is het thema duurloop (lengte). Zowel in de ochtend als in de avond.
Marathon lopers: pas de komende weken op als je net de marathon gedaan hebt of nog moet doen, dat je niet volle bak strand en duinen gaat lopen! Blijf zelf nadenken wat verstandig is. Want je snapt natuurlijk wel dat de avond groepen (lees: de trainers) de duinen en strand verschrikkelijk gemist hebben. ;-)
Veel plezier allemaal en heb je vragen, stel ze dan gerust !


http://www.loopgroepzeeland.nl/agenda.php

 

 

 

 


DOEL VAN TRAINING 25 maart - UPDATE !! LEZEN !!!!
Beste Marathon lopers, zoals jullie kunnen zien lopen we morgen met een deel van de duurloopgroep een halve marathon. Het doel van deze halve marathon is om deze afstand op MARATHON tempo te gaan lopen. Dus NIET op halve marathon snelheid. Kies dan ook een tempo waarvan je denk dat je dit op de marathon wil gaan lopen. Als je dat tempo vanaf de eerste meters loopt en je kan dat volhouden, dan loop je dus de marathon in een bepaalde tijd - voorbeeld:

3:29 - 12,1 km per uur (4:47 min per km)
3:39 - 11,6 km per uur (5:11 min per km)
3:44 - 11,3 km per uur (5:18 min per km)
3:49 - 11,1 km per uur (5:28 min per km)
3:54 - 10,8 km per uur (5:32 min per km)
3:59 - 10,6 km per uur (5:39 min per km)
4:14 - 10,0 km per uur (6:02 min per km)
4:29 - 9,4 km per uur (6:22 min per km) Staat je afstand er niet tussen - zoek dan even je snelheid op http://www.runinfo.nl/gemiddeldeloopsnelheid.htm

Basis indeling marathon groepen
Groep 1 (11,7 km - loopt binnen de 3:39 uur)
Groep 2a (10,7-10,8 - loopt marathon rond 3:55)
Groep 2b (9,5 km - loopt marathon rond 4:27)

Wil je de marathon sneller? Zorg dan dan je een eigen groepje maakt. Wil je langzamer, zorg dat je lopers hebt met de zelfde doelstelling. Ga vooral NIET (NOOIT) met een groep mee die je wellicht qua tempo tijdens deze halve marathon best kan bijhouden terwijl je weet dat je dat tempo niet zal lopen op de marathon. Kies voor het comfortabele tempo dat past bij je marathon doel. Wij willen dat je voelt dat het gemiddelde tempo vooral in het begin prettig is! Dan je dan makkelijk kan lopen...
Tevens zitten we al in de rust periode en moet je nu geen wedstrijden lopen! NOGMAALS!!!! Niet meelopen met een groep waarvan je weet dat je dit op de hele marathon niet zou kunnen.

Wij adviseren je om morgen rond 8:45 uur al even in te lopen... en dan starten we om klokslag 9:00 uur ! Dus kom op tijd.
Er zijn twee drankposten aanwezig, maar die zijn zoals bij een wedstrijd... pakken en doorlopen.. we stoppen niet!

Route : klik

 


ZATERDAG 18 MAART GOES TRAINING + route

Op 18 maart vertrekken de lange duurloop groepen om 8:25 uur van station Oost-Souburg naar Arnemuiden (gr 3) en Goes (gr 1&2). Bij aankomst (Goes 8:42) zullen wij terug lopen naar Vlissingen. Onderweg staan drankposten met bananen, sportdrank, drop, winegums, water en een peptalk van drankcoach Jan Jansma (Goes lopers) en de te lopen afstand is rond de 32 km.
Wil je korter lopen (23km) dan kan je in Arnemuiden weer op de trein richting Souburg gaan.

Voor groep 3 (geef je zelf vandaag nog op) geldt dat deze uitstappen in Arnemuiden en vanaf daar terug lopen naar station Souburg (max 15-16 km). Let op, elke loper moet zijn eigen treinkaartje kopen (enkeltje Arnemuiden, Goes).
Voor alle lopers van groep 1,2 en 3 waarvoor deze afstand te groot is, vanaf half 10 kan je zelfstandig een duurloop gaan doen vanaf de kanovijver. Daar zijn op 18 maart geen trainers.

kaartjes kan je al via de website kopen van de NS
https://www.ns.nl/eticket/ticket... Of.... neem je OV-chipkaart mee.
PS- je kan natuurlijk ook in Vlissingen, Middelburg of Arnemuiden op stappen (of in Goes klaar staan)
Marko Verkaart heeft een nieuwe route gemaakt en een mooi tempo schema. (tempo schema alleen op facebook)
ROUTE VANAF GOES :http://afstandmeten.nl/index.php?id=1928673ZATERDAG 25 FEBR 2017

TRAINING NIET VANAF VEERE - MAAR KANOVIJVER

De training van zaterdagochtend 25 febr zal niet in Veere Starten maar gewoon vanaf de kanovijver. We gaan een andere keer naar Veere als de afstand wat korter is en de ondergrond iets minder nat. (ivm lange afstand) - zegt het voort.. ;-)

ZATERDAG 28 JAN 2017

DUURLOOP ZATERDAG 28 JANUARI 2017 - BRABANTSE WAL (HOOGERHEIDE)
De start van de duurloop is aanstaande zaterdag vanaf Hoogerheide. Verzamelpunt: rotonde Scheldeweg/Raadhuisstraat.
Zie: https://goo.gl/maps/MKcv9UjGRxp
Tijdstip: 9:00 uur. Je kan op diverse locaties parkeren. Een optie is achter de Katholieke kerk. Zie afbeelding facebook. We lopen over het parcours van de (halve) Brabantse Wal Marathon.


THEMA AVOND 1

"Ik wil misschien een hele of halve marathon lopen."
En "Hoe loop ik een PR op de halve / marathon?"

WOENSDAG 18 januari zal Anthony een thema avond verzorgen. Op deze avond aandacht voor de theorie achter het hardlopen, met een theoretische onderbouwing gekoppeld aan langere afstanden lopen. Wat je wel en wat je niet moet doen.

Ook leerzaam als je iets meer wilt weten over de theorie van het hardlopen. De voordelen en de nadelen van lange afstanden.
LOCATIE: kantine Dynamica - Vrijburgpark - atletiekbaan
START: 20:00 uur - einde rond 21:30 UUR.
KOSTEN: betalende jaarleden - GRATIS incl koffie, thee etc
Introducés betalen € 5,00 euro.

THEMA AVOND 2

WOENSDAG 1 februari zal Miriam van Reijn een thema avond verzorgen.
Een marathon vraagt om training, doorzettingsvermogen én goede voeding. Zowel in de voorbereiding als net voor en tijdens de marathon is het belangrijk om de juiste dingen te eten, in de juiste hoeveelheid te eten. Schrijfster van het Hardloperskookboek (deel I en II) Miriam van Reijen vertelt je deze avond alles over het nut van energiegels, chocolademelk, de (on)zin van stapelen en geeft je tips om jouw streven naar een pr te doen slagen. Maximaal 80 plaatsen.

LOCATIE: kantine Dynamica - Vrijburgpark - atletiekbaan
START: 20:00 uur - einde rond 21:30 UUR.
KOSTEN: betalende jaarleden - GRATIS incl koffie, thee etc
Introducés betalen € 10,00 euro als er plaats is!

AANMELDEN MOET JE DOEN VIA DIT FORMULIER (KLIK)

 


 START RUNNING 2017

Op donderdag 2 februari start de nieuwe cursus START RUNNING. Aanmelden en meer informatie staat op START RUNNING (klik)

 


TRAINING ZATERDAG 14 JANUARI 2017 - RITTHEM
Zaterdag 14 januari 2017 om 09:00 uur start de duurlooptraining vanaf het parkeerterrein aan de Rammekensweg te Ritthem.
Locatie: https://goo.gl/maps/yPvSVmTiR9p

 


10 januari 2017

Trainingsschema is aangepast klik hier voor de nieuwste versie


7 januari 2017

Wij nemen geen risico ! (FACEBOOK BERICHT  = SNELLER)
Na advies trainers en verschillende loopgroep leden besloten de training afgelasten ivm de gladheid. We zouden niet willen dat je onderweg wat zou overkomen en het is tevens hoog water. Dus weinig strand om op te rennen en met een beetje pech bevroren .Gezien de weersverwachting verwachten we morgenochtend wel te kunnen lopen. Zondagochtend 8 jan 9:00 uur nieuwe poging.
Ben jij erbij, laat het via facebook weten.


Training maandagavond. 2 jan 2017
Vanavond moet iedereen even hesje lampje meenemen want waarschijnlijk gaan alle groepen buiten training. In alle hectiek van de Nelleke auto actie. (Omroep Zeeland, Telegraaf, CTV, PZC) is mijn sleutel van de baan in de bus blijven liggen die nu in Rotterdam staat. Normaal heeft Dynamica geen trainingen in de vakantie en is de baan alleen door ons gehuurd. Kan er nu alleen op korte termijn niet voor zorgen dat ik alsnog een sleutel heb. Als we parkeerplaats op kunnen dan mooi. Anders even parkeren bij zwembad. Excuus voor ongemak. Tot zo! Training 19:30 uur!


30 december 2016

Nieuwe trainingsschema begin 2017 Loopgroep Zeeland online

 


ELFJESLOOP - ZATERDAG 3 DECEMBER 2016

Een training waarin je in een wedstrijdtempo 11km loopt.
Vier verschillende groepen met elk een eigen snelheid en begeleiding van twee trainers. De snelheden zijn herleid uit de tabel die je kan vinden op de homepage van Loopgroep Zeeland.
De afstand wordt zo vlak mogelijk gelopen en er is één drankpost onderweg die verzorgd wordt door Jan Jansma

Locatie: De kanovijver
Om 9:00 uur verzamelen, indelen en inlopen.
Start is om 9.30 uur
Wil je meelopen? Geef dan in facebook poll aan met welke groep jij mee wilt lopen.


Groep A - Snelheid 13,3 km/u (tijd < 50 minuten)
Groep B - Snelheid 12,1 km/u (tijd < 55 minuten)
Groep X - Snelheid 11.1 km/u
Groep C - Snelheid 10,2 km/u (tijd < 1u05minuten)
Groep D - Snelheid 9 km/u (tijd < 1u14 minuten)

Opmerking: De poll kan niet meer aangepast worden maar......er komt ook een groep met een snelheid van 11,1 km/u.

 


DE START RUNNING 19:00 uur KANOVIJVER GAAT DOOR !!! TOT ZO !!!


LES 6 en het weer (17-11-2016)
Beste start Runners. Omdat wij met onweer geen risico willen lopen houden wij de weersverwachting goed in de gaten. Voor nu ziet het er niet zo goed uit om 19:00 uur. Rond 18:15 zullen wij beslissen of les 6 vanavond door zal gaan. Even Facebook in de gaten blijven houden en geef het alvast even door aan lopers die geen Facebook hebben. Groeten Jael, Annet Sturm , Rob Desitter en Anthony van den Berg

www.buienradar.nl/weer/vlissingen/nl/2745392/buienradar

 


VALKENISSE-TRAINING 7, 9 EN 12 NOVEMBER

Beste lopers,

Maandagmorgen 7 november, woensdagmorgen 9 november en zaterdag 12 november starten de trainingen vanaf het parkeerterrein aan de Valkenisseweg te Groot Valkenisse.
De avondtrainingen zijn gewoon op de atletiekbaan.

Locatie zie op: https://goo.gl/maps/XhEr7qT48nJ2

 


Nieuwe trainings schema 4e kwartaal staat online klik hier


Bruggenloop update 27 september

Met 43 personen in de bus, is de bus op 7 personen na VOL. Nu zit ik graag ruim, maar ik maak graag plaats voor de laatste 7. Let op, vol is dan ook echt vol.
Deze gelukkige zijn erbij:
Amber Cornelis
André wouters
Anthony van den Berg
Anthony van der Zwan
Carlo Schollen
Carlos van den Berg
Cindy de Nooijer
Corina Lievense
Daniella Evers
Edwin Blok
Ellen Polderman
Emiel F.
Françoise Koole
Hans Doolaar
Hans Lievense
Hennie van Eijbergen
Ilse van Hoepen
Inge Cornelis
Inge steketee
Jael van den Oever
Johan Rijkeboer
John Pleijte
John van Boxtel
Johnny Dooms
Jonathan Steketee
Leon van Liere
Leon Verlinde
Lizet van de Wege-Maranus
Marc Buth
Marcel Struyk
Maria Vierthaler
Marijke Moes
Marjan de Schipper
Marjan Ririhena-Sturm
Marko Verkaart
Marsal Ririhena
Martine Latuheru
Mike Evers
Nelleke Bosscha
Peter de Pagter
Rob Ferdinandus
sarijke aerts
Tamara Schöningh
aanmelden kan nog via : https://goo.gl/qyDBNO

 

WOENSDAG 21 SEPTEMBER - ZOUTELANDE OCHTEND- EN AVONDTRAINING

Beste lopers, op woensdag 21 september wordt de training verzorgd vanaf Zoutelande. We lopen dan over het parcours van de Ladiesrun.
Verzamelpunt: Parkeerterrein Emté (Westkapelseweg 10, Zoutelande). Let op: Voor dit terrein geldt een maximale parkeerduur.
BEREIKBAARHEID
Komende vanuit Vlissingen/Middelburg dan is dit parkeerterrein van de Emté gewoon bereikbaar. Je kan ook je auto plaatsen op het terrein van de voormalige school aan de Nieuwstraat. Op de fiets komen is natuurlijk ook een sportieve optie.
Zie ook: http://zoutelande.info/.../werkzaamheden-westkapelseweg-nieuw...
Tot morgen en vergeet je lampje niet mee te nemen!


TRAINING 14 SEPTEMBER - GAAT NIET DOOR

Vandaag 14 sept gaat de training in de avond niet door. Dit ivm de hoge avond temperatuur.


BRUGGENLOOP 2016

BRUGGENLOOP 2016 BUSREIS
Ga je mee met de Bruggenloop 2016? Heb je al een start bewijs en wil ga je mee met de bus, Bennie Beer en wil je gebruik maken van onze kleedkamers in het topsport centrum (incl douches). Meld je dan nu aan via het formulier : klik hier!

 


ZATERDAG 24 SEPTEMBER CUISINE MACHINE ENDURANCE RUN

Loopgroep Zeeland heeft weer wat leuks. Op zaterdag 24 september komt de ochtend training te vervallen en wordt deze verzet naar 16:30 uur. Er zullen net als in de ochtend 3 trainings groepen zijn die 10 km zullen lopen door en rond Vlissingen. Groep 1 - 10 km (tempo 9,8 -10 km per uur), Groep 2 - 10 km (tempo 9,5 km) en Groep 3 - (9 km per uur) Elke groep heeft een begeleidende trainer en onderweg is een drankpost. Niet Loopgroep leden zijn ook van harte welkom. Bij terug komst krijgen alle Loopgroep Zeeland leden een consumptiebon voor een drankje. En kan je natuurlijk gelijk genieten van een van de vele lekkere hapjes die te koop zijn bij de foodtrucks en gezellige muziek. Start & aankomst bij foodfestival Cuisine Machine in en rond de Machinefabriek. Doe je mee, vul dan de poll in! https://www.facebook.com/cuisinemachine/?fref=ts

Geen facebook - mail dan naar info@loopgroepzeeland.nl

 


TOURINGBUSVERVOER 10 SEPTEMBER 2016

DUURLOOP NEELTJE JANS ZOUTELANDE
Zaterdag 10 september is de generale repetitie van de Kustmarathon. De start is om 9:30 uur vanaf parkeerterrein Deltapark Neeltje Jans. Een duurloop inclusief drankposten naar Oostkapelle (17km), Domburg (21km) en Zoutelande (32km). Je kan dus zelf je afstand kiezen. Evenals vorig jaar willen we (voorafgaand aan de loop) een bus inzetten voor het vervoer naar Neeltje Jans. Dit alleen bij minimaal 25 deelnemers. Kosten: € 5,00 p.p.
Interesse? mail naar info@loopgroepzeeland.nl of nog liever, vul de poll in op facebook.

Ja, ik rij mee vanaf Zoutelande 08:30 uur

Ja, ik rij mee vanaf Oostkapelle 08:55 uur

Ja, ik rij mee vanaf Domburg 08:45 uur

Ja, ik rij mee vanaf Oranjezon 09.05 uur

 Speciaal voor Loopgroep Zeeland !!!!
GRATIS yoga les voor Runners!

Kom jij eens voelen hoe het is om je lijf nog sterker te maken.
In week 38 mag jij 1 GRATIS yoga les komen volgen bij Jessica Groenenberg. Zij werkt al een aantal jaren met (top) sporters zoals, boxers, surfers, hard lopers, rugbyers, voetballers en meer. Allen hebben ze baat bij de krachtige en minder krachtige soorten van yoga, in het dagelijks leven en in hun sport.
5 punten waarom yoga goed is voor hardlopers.
* verbeterd het uithoudingsvermogen
* minder blessures
* betere controle van de ademhaling
* sneller herstel
* krachtiger en soepeler lijf

Week 38, van 20 t/m 23 september zijn jullie welkom .

Schrijf je snel in want VOL is VOL !!!!
1 gratis les pp
Voor aanmelden, vragen bel of mail met Jessica ;
E. jessica@yogabythesea.nl
T. 0622528904
Adres; Yoga Sadhana ,Sint Jacobsstraat 8 in Vlissingen

Dinsdag :
Ashtanga Yoga 1/2 (runners)
9.00-10.30 uur
Ashtanga Yoga 1 (runners)
18.30-20.00 uur
Ashtanga Yoga 2 (gevorderden)
20.15-21.45 uur
Donderdag :
Runners/Power Yoga
9.00-10.15 uur
Yin Yoga
10.30-11.45 uur
Runners/Power yoga
18.00-19.15 uur
Ashtanga 1 (runners)
19.30-21.00 uur
Vrijdag :
Runners/Power Yoga
9.00-10.15 uur
Yin Yoga
10.30-11.30 uur .

 

 


Deze week even facebook in de gaten houden mbt training en weersomstandigheden. Of als je geen facebook heb, vraag het aan iemand die er wel opzit... 

WOENSDAG 24 AUGUSTUS 2016

Beste lopers, vanwege de te hoge temperatuur gaat de training van vanavond ( woensdag 24 augustus) NIET door.

Mocht het zaterdag 27 augustus ook zo warm zijn dan komt ook hier een aanpassing voor (houdt facebook in de gaten). De website kunnen we minder makkelijk aanpassen op afstand.

 


NIEUWE TRAININGS SCHEMA STAAT ONLINE BIJ AGENDA  (30 juli 2016)


19 juli 2016

Ivm de warmte gaat de avond training op 20 juli 2016 niet door. Hou facebook in de gaten voor de laatste updates!


Voor in je agenda! Vrijdag 1 juli is de training vanaf Oostkapelle (parkeerterrein bij De Piraat). We lopen dan door het mooie natuurgebied Oranjezon. Neem tijdens de loop 1 Euro mee voor de toegang tot dit gebied.

 


 30-06-2016

BEN WEER THUIS
Ik ben gelukkig weer thuis. De eerste twee weken mag ik niet fietsen, tillen en inspannen en deze week zelfs geen auto rijden. Nu voor mijzelf onderzoeken of de voorgeschreven nieuwe bètablokkers minder klachten geven. Naast de geadviseerde medicatie het advies gekregen om nooit meer extreme inspanningen te leveren en op te zoeken (denk dan met name aan hoge hartslag). Maar ik mag gelukkig over een tijdje waarschijnlijk wel weer "gewoon" gaan hardlopen. (Mits ik hoge hartslagen uit de weg ga dus) Of dat ooit nog een marathon zal zijn moet de t

 

 

top