FootShape Toe Box

De FootShape Toe Box zegt alles over de ruime neus van de schoen. Met name traditionele loopschoenen zijn voorzien van puntige neuzen die de tenen bij elkaar ‘persen’ waardoor het risico van blauwe nagels, blaren, eeltknobbels, hamertenen en hielpijn toeneemt.

Iedereen weet toch dat je zonder grote teen geen stabiliteit hebt, en toch zijn alle traditionele schoenen smal aan de voorkant.  De ruimte (Footshape Toe Box) in de voorvoet  van de Altra schoenen is enorm en zorgt ervoor dat je tenen zich natuurlijk kunnen spreiden en ontspannen. Dit geeft een vrij gevoel bij je voorvoet en door het spreiden van je tenen loop je geen blaren meer, geen blauwe nagels en zorgt het spreiden van je tenen voor een natuurlijk anti-pronatie. Die gaten in je schoenen aan de bovenkant zijn verleden tijd. Die komen namelijk door het ruimte gebrek van je tenen, die de minste weerstand zoeken (en dat is dan omhoog) Je voorvoet wordt sterker en je hebt een betere afwenteling/en krachtige afzet van je voet. Je tenen hebben de ruimte om je normale afwikkeling te volgen. Altra lopers ervaren de Altra Footschape alsof ze op pantoffels lopen.   

 Voordelen op een rijtje:

•    De grote teen wordt niet naar binnen gedwongen, maar staat recht in de schoen, waardoor meer stabiliteit ontstaat en een krachtigere afzet

•    De tenen kunnen zich ontspannen en spreiden op een natuurlijke manier

•    De voet stabiliseert zich bij overmatige pronatie

•    je hoeft geen schoenen meer te kopen die twee maten groter zijn omdat je anders geen ruimte hebt voor je voorvoet

Altra’s FootShape™ Toe Box laat de tenen ontspannen en zorgt ervoor dat de tenen de natuurlijke ruimte krijgen die ze nodig hebben.

Dit vermindert overpronatie, verbetert de stabiliteit en creëert een krachtigere afzet zodat jij maximaal kunt presteren. Je voeten krijgen simpelweg de werkruimte die ze nodig hebben. 

what matters most

Het dragen van een hardloopschoen met een FootShape™ Toe Box is een heel nieuwe ervaring! Houd bij het aanpassen van de schoen ongeveer een duimbreedte tussen je langste teen en de voorkant van de schoen.

Als de schoen goed past vanaf de bal van je voet tot aan je hiel, dan heb je de juiste maat. Waarschijnlijk hebben je voeten meer ruimte dan je gewend bent, en voelen ze daardoor ‘te los’ bij de voorvoet.

Maar juist door die ruimte geef je je voeten meer ontspanning én kracht. De FootShape™ Toe Box helpt zwarte teennagels, blaren en vermoeide voeten voorkomen.

king
SPONSORS