FRANÇOISE LUTEIJN

Ik ben Françoise Luteijn. Ik ben geboren en getogen in Sluis, maar woon nu alweer lang in Vlissingen. Ik werk op de HZ als docent rekenen-wiskunde op de pabo. Als ik trainer ben is dat meestal van groep C en D en af en toe Start Running. Ik vind de looptechiek zoals we die bij Loopgroep Zeeland gebruiken heel mooi, dus daar probeer ik altijd op te letten als ik train of training geef.   
Als ik zelf loop geniet ik van de omgeving. Wat is het mooi om de wind te voelen, om het geploegde land te ruiken of de zee, om een groot schip te zien op de Westerschelde, of de lucht die mooi openbreekt, de golven bij hoog water als we over de glooiing lopen in Vlissingen, de ribbels op het strand bij laag water, de kleuren in de duinen als de seizoenen veranderen... Als je met je zintuigen loopt, is geen enkele keer hetzelfde. Als ik een route maak, probeer ik er een mooi stukje in te plannen (‘even de zee zien’).
Verder vind ik het ook erg leuk om in de groep te lopen: om iedereen weer te spreken en loopverhalen uit te wisselen. Mijn mooiste loopverhalen gaan over Trail by the Sea en de estafette op Bevrijdingsdag van Wageningen naar Vlissingen.

Op de foto zie je mij terwijl ik ‘de tank tik’: we liepen van Vlissingen naar Weskapelle en het gebruik is dan om ‘de tank te tikken’ als je daar langs loopt, als eerbetoon aan de bevrijders in WO II. 

FRANÇOISE LUTEIJN
SPONSORS