Jean-Pierre Maas

In 2013 ben ik per ongeluk begonnen met hardlopen. Een loper in het estafetteteam van mijn vrouw raakte geblesseerd, mijn reactie was, dan loop ik toch mee. Sindsdien is het lopen niet meer weg te denken. In 2015 ben ik lid geworden van loopgroep Zeeland. Het hoogtepunt in mijn loopcarrière is toch wel de sponsorloop van ruim 50 km (rondje Walcheren) die ik samen met een (loop)vriend en collega heb afgelegd t.b.v. het KWF.

Mijn meest favoriete loopjes zijn toch wel de lange duurlopen en mooie trails in binnen- en buitenland. Naast het ‘gewone’ lopen ga ik 1 á 2 per week canitrailen met onze koningspoedel Toos. Soms met z’n tweetjes maar vaak ook met andere canitrailers heerlijk een uurtje op pad door bos, duin en over strand.

Ik ben bestuurslid bij de Vlissingse Turn Vereniging (VTV) en geef daar als hulpleiding les aan de Springgroep. De Springgroep is een zeer gevarieerde groep in leeftijd en niveau. Bij de Springgroep doen we regelmatig iets met een spelelement erin, dit komt zeer waarschijnlijk ook af en toe terug in de trainingen bij de Loopgroep.

Mijn trainerschap zal ik bij de groepen D, C en B doorbrengen. 

Met het trainerschap wil ik het plezier dat ik beleef aan het lopen overdragen aan andere lopers. 

Tot snel.

Jeane-Pierre Maas 4
SPONSORS