John Pleijte

Mijn naam is John Pleijte, getrouwd, twee kinderen en in het dagelijkse leven als franchisemanager verantwoordelijk voor twee landelijke keukenformules met ruim 55 vestigingen door heel Nederland.

Na diverse pogingen te hebben gewaagd zelfstandig en met plezier te kunnen hardlopen, overigens allemaal zonder echt veel succes, werd ik in september 2011 door een kennis geattendeerd op de mogelijkheid een start running cursus te volgen bij Loopgroep Zeeland. Door het volgen van deze cursus leerde ik een efficiënte en blessurevrije looptechniek aan en vanaf les één is er bij mij heel veel enthousiasme ontstaan voor deze vorm van duursport.

Een stille wens om ooit 10 kilometer te kunnen hardlopen heeft met het aanleren van de juiste looptechniek en het enthousiasme van trainers en medelopers geresulteerd in het lopen van inmiddels vele halve marathons maar ook de Kustmarathon Zeeland en de marathon van Rotterdam. Zonder lid te zijn geworden van Loopgroep Zeeland was mij dit nooit gelukt!

Het is fantastisch om op de atletiekbaan, door de duinen, op het strand of andere plekken van het prachtige Walcheren te werken aan techniek, conditie en snelheid. Ik heb zelf ervaren dat door een efficiënte trainingsmethodiek, soms gepaard met stevig afzien, eigen sportieve prestaties eenvoudig verder kunnen worden verbeterd.

Als trainer van Loopgroep Zeeland ligt mijn doel om mijn enthousiasme voor deze sport over te brengen op andere lopers en doormiddel van techniek en trainingsopbouw een bijdrage te leveren bij het realiseren van ieder zijn eigen sportieve uitdaging. Plezier is daarbij het allerbelangrijkste en ondanks dat het een individuele sport is maakt het lopen in een groep ook tot een gezellige en sociale bezigheid.

John Pleijte
SPONSORS