John van den Heuvel

Ik ben John van den Heuvel (1964) en in oktober 2011 gestart bij de Loopgroep met de cursus Start Running. Voor die tijd liep ik al regelmatig hard. Ik kwam echter nooit verder dan zo’n 10 km omdat ik toen alleen maar snel wilde lopen. Ik kreeg dan ook altijd last van mijn kuitspieren. Bij de Loopgroep heb ik geleerd dat je rustig je training moet opbouwen en soms ook eens een weekje rustig aan moet doen. Nu ik de trainerscursus heb gevolgd begrijp ik dit nog beter. Ook dat je van een rustige duurloop sterker en beter wordt.

Op zaterdag 4 februari 2012 liep ik mijn eerste 21 km. Een gedenkwaardige dag omdat het die nacht flink had gesneeuwd en gevroren. Tijdens het lopen was de temperatuur -13 graden. Het was die dag heerlijk om te lopen met een schitterend winters landschap. De CPC-loop in maart in 2012 was mijn eerste halve marathon. Gevolgd door mijn eerste marathon in Rotterdam in april 2013. Later gevolgd door de Kustmarathon. Al de trainingen voor deze wedstrijden heb ik bij de Loopgroep Zeeland met veel plezier gedaan. De gezelligheid binnen de Loopgroep is voor mij de belangrijkste reden om bij de Loopgroep te lopen. Ik houd van afwisseling: strand, duinen, baantraining, intensieve en  extensieve interval of  een rustige duurloop (vogeltjes kijken).

Belangrijk vind ik dat we allemaal plezier beleven aan het lopen en geen blessures oplopen.  De techniek die we bij de Loopgroep leren draagt hier zeker aan toe. Het belangrijkste is luisteren naar het lichaam en reële doelen stellen.

John foto
SPONSORS