Efficiënt Hardlopen met Start Running cursus

START RUNNING EFFICIENTLY is een cursus voor startende en ervaren hardloper die wil werken aan een meer efficiënte en blessure vrije manier van lopen.

In 6 weken (6  Efficiency trainingen) plus 4 weken meetrainen wordt er aandacht besteedt aan alle basis beginselen van efficiënt hardlopen. De lessen staan in het teken van efficiënt en blessurevrij lopen. De nadruk ligt op het leren lopen met veel aandacht voor houding, techniek en het rustig opbouwen van conditie. Of je nu nog nooit hebt hardgelopen of je bent al een ervaren marathon loper. Deze cursus geeft je een andere kijk op hardlopen, waardoor je makkelijker, sneller en met minder kans op blessures op pad kan.

Inhoud Cursus

START RUNNING EFFICIENTLY is een cursus voor iedere startende, maar ook ervaren hardloper die wil werken aan een meer efficiënte en blessure vrije manier van lopen.

In 6 tot 10 weken  (6 trainingen SR trainingen) wordt er aandacht besteedt aan alle basis beginselen van het efficiënt hardlopen. De lessen staan in het teken van efficiënt en blessurevrij lopen. De nadruk ligt op het leren lopen met veel aandacht voor houding, techniek en het rustig opbouwen van conditie.

Deze "nieuwe" efficiënte techniek is uitermate geschikt voor mensen die nog nooit hebben gelopen, maar ook voor ervaren lopers die langer willen volhouden of regelmatig blessures ervaren. 

Met deze ontspannen techniek zal lopen nooit meer hetzelfde zijn. 

Start Running Efficiently is vriendelijker voor je gewrichten, versterkt je zelfvertrouwen, zorgt ervoor dat je langer kan volhouden en op een meer natuurlijke manier loopt. Pijn in kuiten, bovenbenen en knieën hoort niet met deze manier van lopen.

Na deze periode ben je in staat om in te stromen bij Loopgroep Zeeland of zelfstandig verder te gaan met hardlopen. Wij geven ook een schema mee waarmee je als cursist 1 tot 2 keer in de week zelfstandig een training mag doen. Deze zelfstandige training duurt maximaal 20 a 25 minuten.

Dit alles onder de deskundige begeleiding van Anthony van den Berg (runningtherapeut - efficiency looptrainer - atletiek unie licentie looptrainer). Anthony is gespecialiseerd in aanleren van efficiëntere manieren van lopen waarvan de Chi Running, Pose Running en Gentle Running de bekendste vormen zijn. Anthony wordt hierin bijgestaan door verschillende trainers. 

De eerste les duurt ongeveer twee uur. Deze les wordt in een sportzaal gegeven en hier wordt o.a. gebruikt gemaakt van een PowerPoint presentatie en voorbeeld filmpjes. U krijgt hier ook uitvoerig advies over de aanschaf van hardloop schoenen. Wat bij efficiënt hardlopen horen ook efficiënte hardloopschoenen. Bij aanmelding ontvangt u hierover ook nog informatie per mail. De overige tijd in les 1 wordt besteed aan oefeningen en de basis beginselen van efficiënt hardlopen. Les 1 mag en kan je niet missen als je aan deze cursus mee wil doen.

Let wel, dit is START RUNNING, géén normale start to run. Wij willen je lekker laten hardlopen op een makkelijke efficiënte manier. Het doel is niet u zo snel mogelijk zoveel mogelijk kilometers te laten lopen. Wij laten je niet hardlopen, wij leren je hardlopen op een natuurlijke manier. Je zult verbaast zijn over het resultaat. 

Kosten

Kosten van de cursus zijn eenmalig €39,95 p.p. voor 10 weken trainen waarvan 6 weken start running basis training plus een 4 weken meetrainen met 4 verschillende niveau groepen (8 tot 12 lessen) zonder verplichting.

Inschrijven voor de cursus start running

START RUNNING MAIL DEELNEMERS SEPTEMBER 2019

SCHEMA ZELFSTANDIGE TRAININGEN CURSUS STARTERS

Onder voorbehoud data start running januari 2020

Donderdag avond

Schoen Datum Datum Locatie Locatie Tijd Tijd
Les 1 ?? januari Gymzaal Theo Thijssen 19:00 uur
Les 2 ?? januari Kanovijver 19:00 uur
Les 3 ?? januari atletiekbaan 20:00 uur
Les 4 ?? januari atletiekbaan 20:00 uur
Les 5 ?? februari atletiekbaan 20:00 uur
Les 6 ?? februari Kanovijver 19:00 uur

Zaterdag ochtend-middag 

Schoen Datum Datum Locatie Locatie Tijd Tijd
Les 1 ?? januari Gymzaal Theo Thijssen 9:30 uur
Les 2 ?? januari Kanovijver 11:30 uur
Les 3 ?? januari Kanovijver 11:30 uur
Les 4 ?? januari Kanovijver 11:30 uur
Les 5 ?? februari Kanovijver 11:30 uur
Les 6 ?? februari Kanovijver 9:30 uur

Inschrijven cursus start running

Persoonsgegevens

Trainingsmoment

Ik wil me inschrijven voor de cursus op

Aanvullende informatie

SPONSORS