Efficiënt Hardlopen met Start Running cursus

Inhoud Cursus

START RUNNING EFFICIENTLY is een cursus voor iedere startende, maar ook ervaren hardloper die wil werken aan een meer efficiënte en blessure vrije manier van lopen.

In 6 tot 10 weken  (6 SR trainingen 4 weken meetrainen met Loopgroep Zeeland) wordt er aandacht besteedt aan alle basis beginselen van het efficiënt hardlopen. De lessen staan in het teken van efficiënt en blessurevrij lopen. De nadruk ligt op het leren lopen met veel aandacht voor houding, techniek en het rustig opbouwen van conditie.

Deze "nieuwe" efficiënte techniek is uitermate geschikt voor mensen die nog nooit hebben gelopen, maar ook voor ervaren lopers die langer willen volhouden of regelmatig blessures ervaren. 

Met deze ontspannen techniek zal lopen nooit meer hetzelfde zijn. 

Start Running Efficiently is vriendelijker voor je gewrichten, versterkt je zelfvertrouwen, zorgt ervoor dat je langer kan volhouden en op een meer natuurlijke manier loopt. Pijn in kuiten, bovenbenen en knieën hoort niet met deze manier van lopen.

Na deze periode ben je in staat om in te stromen bij Loopgroep Zeeland of zelfstandig verder te gaan met hardlopen. Wij geven ook een schema mee waarmee je als cursist 1 tot 2 keer in de week zelfstandig een training mag doen. Deze zelfstandige training duurt maximaal 20 a 25 minuten.

Dit alles onder de deskundige begeleiding van Anthony van den Berg (runningtherapeut - efficiency looptrainer - atletiek unie licentie looptrainer). Anthony is gespecialiseerd in aanleren van efficiëntere manieren van lopen. Andere bekende vormen van efficient lopen zijn Chi Running, Pose Running en Gentle Running. Anthony wordt bij de cursus bijgestaan door verschillende trainers van Loopgroep Zeeland.

De eerste les duurt ongeveer twee uur. Deze les wordt in een sportzaal gegeven en hier wordt o.a. gebruikt gemaakt van een PowerPoint presentatie en voorbeeld filmpjes. U krijgt hier ook uitvoerig advies over de aanschaf van hardloop schoenen. Wat bij efficiënt hardlopen horen ook efficiënte hardloopschoenen. Bij aanmelding ontvangt u hierover ook nog informatie per mail. De overige tijd in les 1 wordt besteed aan oefeningen en de basis beginselen van efficiënt hardlopen. Les 1 mag en kan je niet missen als je aan deze cursus mee wil doen.

Let wel, dit is START RUNNING, géén normale start to run. Wij willen je lekker laten hardlopen op een makkelijke efficiënte manier. Het doel is niet u zo snel mogelijk zoveel mogelijk kilometers te laten lopen. Wij laten je niet hardlopen, wij leren je hardlopen op een natuurlijke manier. Je zult verbaast zijn over het resultaat. 

Kosten

Kosten van de cursus zijn eenmalig €50,-- p.p. voor 10 weken trainen waarvan 6 weken start running basis training plus een 4 weken meetrainen met 4 verschillende niveau groepen (8 tot 12 lessen) zonder verplichting.

Inschrijven voor de cursus start running

Eerstvolgende cursus

De cursussen worden in principe 2 keer per jaar gehouden. Deze starten in Januari en in oktober. Als de exacte data en tijden voor de eerstvolgende cursus hiervoor bekend zijn, zullen deze hier bekend worden gemaakt. Als je je inschrijft nadat onderstaande cursus is gestart, zal de inschrijving gelden voor de eerstvolgende cursus.

START RUNNING JANUARI 2024                                           

Les

Dag

Datum

Tijd

Locatie

1

Woensdag

24 januari 2024

19:00 - 21:00 uur

Gymzaal Frans Naerebout Vlissingen

2

Woensdag

31 januari 2024

18:45 uur

Kanovijver

3

Woensdag

7 februari 2024

18:45 uur

Atletiekbaan

4

Woensdag

14 februari 2024 (voorjaarsvakantie)

18:45 uur

Atletiekbaan

5

Woensdag

21 februari 2024

18:45 uur

Atletiekbaan

6

Woensdag

28 februari 2024

18:45 uur

Kanovijver

Wil je eerder komen meetrainen omdat je al genoeg conditie hebt om bij groep D of sneller aan te sluiten, email dan naar contact@loopgroepzeeland.nl of schrijf je in voor een proefperiode. Zie voor groepen hier . Als richtlijn om met groep D mee te trainen moet je minimaal 5 km kunnen rennen op een gemiddelde snelheid van 9 km/u. 

 

SCHEMA ZELFSTANDIGE TRAININGEN CURSUS STARTERS

SPONSORS