Efficiënt Hardlopen met Start Running cursus

ivm corona regels is het momenteel niet mogelijk om de cursus Start Running te geven.

In `onbekend` start de nieuwe Start Running cursus. Ivm corona maatregelen zullen wij maximaal 15 deelnemers per cursus avond - ochtend toe kunnen  laten. 

START RUNNING EFFICIENTLY is een cursus voor startende en ervaren hardloper die wil werken aan een meer efficiënte en blessure vrije manier van lopen.

In 6 weken (6  Efficiency trainingen) plus 4 weken meetrainen wordt er aandacht besteedt aan alle basis beginselen van efficiënt hardlopen. De lessen staan in het teken van efficiënt en blessurevrij lopen. De nadruk ligt op het leren lopen met veel aandacht voor houding, techniek en het rustig opbouwen van conditie. Of je nu nog nooit hebt hardgelopen of je bent al een ervaren marathon loper. Deze cursus geeft je een andere kijk op hardlopen, waardoor je makkelijker, sneller en met minder kans op blessures op pad kan.

Inhoud Cursus

START RUNNING EFFICIENTLY is een cursus voor iedere startende, maar ook ervaren hardloper die wil werken aan een meer efficiënte en blessure vrije manier van lopen.

In 6 tot 10 weken  (6 SR trainingen 4 weken meetrainen met Loopgroep Zeeland) wordt er aandacht besteedt aan alle basis beginselen van het efficiënt hardlopen. De lessen staan in het teken van efficiënt en blessurevrij lopen. De nadruk ligt op het leren lopen met veel aandacht voor houding, techniek en het rustig opbouwen van conditie.

De cursus start zowel op donderdag als zaterdag. Je geeft je op voor de eerste les, daarna kan je kiezen wanneer je de volgende lessen komt volgen. Je mag de ene week dus op donderdag komen en de andere week op zaterdag als dat je beter uitkomt.

Deze "nieuwe" efficiënte techniek is uitermate geschikt voor mensen die nog nooit hebben gelopen, maar ook voor ervaren lopers die langer willen volhouden of regelmatig blessures ervaren. 

Met deze ontspannen techniek zal lopen nooit meer hetzelfde zijn. 

Start Running Efficiently is vriendelijker voor je gewrichten, versterkt je zelfvertrouwen, zorgt ervoor dat je langer kan volhouden en op een meer natuurlijke manier loopt. Pijn in kuiten, bovenbenen en knieën hoort niet met deze manier van lopen.

Na deze periode ben je in staat om in te stromen bij Loopgroep Zeeland of zelfstandig verder te gaan met hardlopen. Wij geven ook een schema mee waarmee je als cursist 1 tot 2 keer in de week zelfstandig een training mag doen. Deze zelfstandige training duurt maximaal 20 a 25 minuten.

Dit alles onder de deskundige begeleiding van Anthony van den Berg (runningtherapeut - efficiency looptrainer - atletiek unie licentie looptrainer). Anthony is gespecialiseerd in aanleren van efficiëntere manieren van lopen. Andere bekende vormen van efficient lopen zijn Chi Running, Pose Running en Gentle Running. Anthony wordt bij de cursus bijgestaan door verschillende trainers van Loopgroep Zeeland.

De eerste les duurt ongeveer twee uur. Deze les wordt in een sportzaal gegeven en hier wordt o.a. gebruikt gemaakt van een PowerPoint presentatie en voorbeeld filmpjes. U krijgt hier ook uitvoerig advies over de aanschaf van hardloop schoenen. Wat bij efficiënt hardlopen horen ook efficiënte hardloopschoenen. Bij aanmelding ontvangt u hierover ook nog informatie per mail. De overige tijd in les 1 wordt besteed aan oefeningen en de basis beginselen van efficiënt hardlopen. Les 1 mag en kan je niet missen als je aan deze cursus mee wil doen.

Let wel, dit is START RUNNING, géén normale start to run. Wij willen je lekker laten hardlopen op een makkelijke efficiënte manier. Het doel is niet u zo snel mogelijk zoveel mogelijk kilometers te laten lopen. Wij laten je niet hardlopen, wij leren je hardlopen op een natuurlijke manier. Je zult verbaast zijn over het resultaat. 

Kosten

Kosten van de cursus zijn eenmalig €39,95 p.p. voor 10 weken trainen waarvan 6 weken start running basis training plus een 4 weken meetrainen met 4 verschillende niveau groepen (8 tot 12 lessen) zonder verplichting.

Inschrijven voor de cursus start running

START RUNNING MAIL DEELNEMERS

Corona Protocol Cursus Start Running

SCHEMA ZELFSTANDIGE TRAININGEN CURSUS STARTERS

data start running

Donderdag avond

Schoen Datum Datum Locatie Locatie Vlissingen Tijd Tijd
Les 1 onbekend Gymzaal Theo Thijssen, Vlissingen 19:00 uur
Les 2 onbekend Kanovijver 19:00 uur
Les 3 onbekend Kanovijver 19:00 uur
Les 4 onbekend Kanovijver 19:00 uur
Les 5 onbekend Kanovijver 19:00 uur
Les 6 onbekend Kanovijver 19:00 uur

Zondagochtend (geannuleerd  - gaat in september niet door)

Schoen Datum Datum Locatie Locatie Vlissingen Tijd Tijd
Les 1 onbekend Gymzaal Theo Thijssen, Vlissingen 9:30 uur
Les 2 onbekend Kanovijver 11:00 uur
Les 3 onbekend Kanovijver 9:00 uur
Les 4 onbekend Kanovijver 12:00 uur
Les 5 onbekend Kanovijver 12:00 uur
Les 6 onbekend Kanovijver 11:00 uur

Inschrijven cursus start running

Persoonsgegevens

Trainingsmoment

Ik wil me inschrijven voor de cursus op

Aanvullende informatie

SPONSORS