Groep B

Groep B

In deze groep wordt prestatiegericht getraind, maar het recreatieve aspect wordt niet uit het oog verloren. Je moet over een goede basisconditie beschikken om op te bouwen voor bijvoorbeeld een snellere marathon/halve marathon/15 km.

Vereisten
Je moet een duurloop van minimaal een anderhalf uur kunnen volhouden. Het tempo tijdens duurlopen ligt tussen de 9,5 en 11 km/uur.

Bij intervaltrainingen wordt gevarieerd in tempo, lengte en duur van de inspanning.

Liggen je tijden van de 10 km rond de 50 minuten , een halve marathon tussen de 1:40 en 2:00 uur en een (vlakke) marathon tussen de 3:45 en 4:45 uur, dan is dit je groep.

Coopertest snelheid tussen de 2450 en 2800 meter.

De lopers in deze groep moeten vooral al ervaring hebben op langere afstanden. Dus de snelheid is minder bepalend dan de ervaring. Lopers met ervaring op de halve en/of hele marathon horen dan ook in groep B.

Groep B is alleen geschikt voor lopers die minimaal 2-3 x per week trainen.

Doelstelling loper B
“Ik wil langer gaan lopen (van 15 tot 42,195 km) of doe dat al, maar vooral ook sneller. De marathon uitlopen en tussen de 3:45 - 4:30 uur. De 10 km binnen 50 minuten. En de halve marathon rond de 1:50 uur.”

Extra aandacht: Ben je groep B loper en train / wil je minder lange afstanden, loop dan NIET mee met groep C. Het tempo van groep C ligt lager dan groep B en dat willen wij zo houden. Dat lukt haast niet met lopers van groep B bij C. Bedankt voor je begrip.     

SPONSORS