Mariette van Vliet

 

Even in een notendop: ik ben Mariette van Vliet-Zoutewelle (1963), getrouwd met Ron – ook niet onbekend in de loopgroep, we hebben een zoon en een dochter, en wonen in Vlissingen.

Ik heb vroeger al veel hardgelopen (o.a. crosscompetitie en - omdat mijn vader fanatiek loper was - overal in den lande prestatieloopjes). Tijdens mijn studie in Leiden is het lopen op de achtergrond geraakt; af en toe deed ik nog een poging op het lopen weer op te pakken, maar dat strandde meestal snel.
Ik ben wel altijd blijven sporten (sportschool steps, fitness, rpm/cycling, bodypump). Bodypump en/of RPM doe ik nog steeds, 1x in de week.
Een paar jaar terug ben ik weer begonnen met hardlopen via Start to Run, samen met een collega (2008). Liep daarna af en toe zelf en deed eens mee aan de Kerstloop, Oranjeloop e.d.
In 2010 vanuit Fitness Fitaal een cursus Start Running bij de loopgroep gedaan en het loopvirus weer gekregen. Daarna ben ik bij de loopgroep gebleven; samen trainen is gezellig, stimuleert en motiveert – vooral met de duurlopen. Voor je het weet, heb je een flink aantal kilometers afgelegd.

Hardlopen doe ik graag in het bos, langs de duinen, de boulevard.

Ik heb nooit de intentie gehad om een marathon te lopen, 15 km was ver genoeg. Als het lopen lekker gaat, leg je de lat echter steeds wat hoger.

Er volgden een aantal halve marathons, o.a. de CPC in Den Haag, Nisse, Brabantse Wal en in 2012 dan toch de eerste (kust)marathon. In 2013 deze marathon voor de 2e keer gelopen.

Inmiddels heb ik ook 2x de marathon van Rotterdam gelopen en in 2016 – als kers op de taart – de marathon van New York. Een geweldige belevenis.

Een paar jaar terug heb ik de trainerscursus gedaan en ik ben nu inzetbaar als trainer, meestal voor de ochtenden en voor de duurloop op de zaterdagmorgen (groep B/C). Ook vind ik het leuk om de cursus Start running te begeleiden

Mariette
SPONSORS