Marjon Stokman

Lang geleden al eens begonnen met hard lopen, je kent het wel, zo hard mogelijk en binnen 30 minuten niet meer kunnen en het gevoel hebben geen vorderingen te maken en de moed tot in je tenen voelen zakken.

Sinds de start van de loopgroep mijn loopschoenen weer uit de kast gepakt om samen met Rob en anderen rondjes te draaien op de atletiek baan van Vlissingen, niet zo hard, letten op je houding, nog een rondje, kleine stapjes, je laten vallen, letten op je landing maar vooral voelen dat je naar verloop van tijd sneller en beter wordt.

Lopen in omgeving van bos, duin en strand is prachtig met de diverse elementen en ondergronden die je tegen komt. Samen met de meeuwen die zweven door de lucht op een zonnige zomerdag, een mooiere start van de dag is er niet. Net als samen met de hond hardlopen op een leeg strand richting Zoutelande en weer terug. Het meest kan ik genieten van de routes met afwisselende omgeving, leuke en verassende elementen en enthousiaste medelopers.

Inmiddels bekend als trainer en medeloper in de ochtend groepen op de maandag en woensdag, tijdens de zomer maanden ook in de avonden. Tijdens mijn trainingen maak ik zoveel mogelijk gebruik van de diverse elementen die we tegen komen, probeer ik de ander en mezelf uit te dagen tot net iets meer.

Samen met Rob loop, fiets en wandelen ik de kustmarathon, één van de mooiste weekenden van het jaar. Naast mijn baan, verzorging en begeleiding van ouderen in hun laatste fase van hun leven, geeft lopen en fietsen mij vooral innerlijke rust en ontspanning maar ook nieuwe ideeën voor.

Het belangrijkste; Zorg dat je met plezier loopt, stel haalbare doelen en eis niet het uiterste bij elke training of loopje van jezelf. Vooral GENIET van het lopen.

Tot ziens bij de volgende training.

Groet Marjon

Marjon
SPONSORS