Marko Verkaart

De meesten van de loopgroep kennen mij inmiddels wel en als trainer van de “toetjes” op het einde van een training. Sinds de oprichting van de loopgroep ben ik lid en in 2012 begon ik als trainer.  Voordien liep ik vaak mijn rondjes alleen en bereidde me vaak voor op hardloopwedstrijden door schema's te volgen die ik van internet afplukte.

Ik ben in 2007 begonnen met hardlopen. Van korte loopjes tot mijn eerste halve marathon. Toen nog één van de laatste die in Rotterdam werd gehouden. Deze loop beviel zo goed dat al snel het idee kwam om de hele ook maar te gaan lopen. De eerste marathon was die van Rotterdam in 2008. Dit smaakte naar meer; halve en hele marathons. Het blijft een feest!

Toch heb ik de leukste herinneringen aan loopjes waar prestaties minder van belang zijn. Een Urban Trail, een trailrun in de Ardennen of nog leuker een gezellig duurloop bij de loopgroep.  

Het leuke van hardlopen is het genieten en alleen hierdoor kan je (als je lichaam meewerkt) meer dan je denkt te kunnen.

Marko Verkaart foto1
SPONSORS