Trainingen vanaf 11 mei ivm Corona

Wat betekenen de nieuwe regels vanaf maandag 11 mei voor Loopgroep Zeeland.

Vooralsnog zal er bij Loopgroep Zeeland tot 1 september niet zoveel veranderen. De verantwoordelijkheden die bij ons (de trainers en ik “organisator” in de persoon van LGZ ) liggen vinden wij te groot. Na onderling overleg werd het duidelijk dat alle trainers het er over eens zijn dat training geven op een onderlinge afstand van 1.5 meter aan groepen van 6, 10 of meer personen vrijwel niet haalbaar is. Afgelopen week hebben wij dit met een kleine groepje van 6 lopers getest bij Oranjezon en dit was eigenlijk alleen op het brede strand haalbaar. De basis fietspaden, voetpaden, duinpaden zijn allemaal te smal om aan de regels te kunnen voldoen. Dat we er wellicht persoonlijk anders over denken doet er dan niet zo toe. Het gaat erom dat we ons als officiële Loopgroep moeten en willen houden aan de voorwaarden die er aan groepstrainingen gesteld worden.

Wel waren wel allemaal van mening dat het fijn was dat lopers weer samen kunnen gaan trainen. Iets wat naar ons inziens prima kan met 4 personen 2 x2 op afstand. (al zal je dan ook merken dat de 1.5 meter niet altijd even makkelijk is, als je eerlijk bent).

Het mag, maar moet je het ook willen… is het realistisch?! De loopgroep neemt hierin dus geen voortrekkers rol door allerlei constructies te verzinnen. Zoals een van de trainer zei.. wij hoeven niet als eerste uit te vinden wat wel of niet kan. Voor nu willen wij, mits de regels worden aangepast, deze lijn tot 1 september volgen. Gaan evenementen als de Kustmarathon nog door, dan zal er op het gebied van de zaterdagduurlopen wel iets opgepakt worden qua verzorgen en verschillende lange duurloop tempo groepen.

Via facebook en de agenda online zal ik trainingen “huiswerk” blijven geven. Het voordeel is dat je deze niet meer alleen of met twee hoeft te doen. Dus je kan “zelfstandig” samen trainen. Je mag dus wel van het RIVM samen gaan lopen. Dat is al winst. Op facebook zullen er een aantal trainingpolls komen om met verschillende niveaugroepen te gaan lopen. Maximaal 6 personen en steeds op een andere tijd (linksom rechtsom). Je kan dan aangeven of je met die groep wil/kan meelopen. Zo komen we toch nog tot een klein beetje samen trainen. Dit alles zonder officiële trainers, die gewoon als een van de deelnemende lopers zullen meelopen. Maar deze zullen geen verantwoording dragen over de afstand die lopers van elkaar lopen. Het is geen officiële Loopgroep Zeeland training.

Blijf jullie “huiswerk” delen. Spreek af en stimuleer minder gemotiveerde lopers aan te sluiten bij je training. Je mag ook altijd zelf een oproep doen om samen te lopen of als je opzoek bent naar een hardloop maatje.

Let op je corona kilo’s en veel plezier bij je trainingen. En laat vooral eens weten hoe het is om te trainen met 6 of meer personen. Wij hopen op jullie begrip! Tot snel

 

Wat het RIVM schrijft

Mag ik als volwassene buiten sporten?

Vanaf 11 mei 2020 is buiten sporten, buiten bewegen of gewoon buiten zijn toegestaan. Dat kan alleen zijn, in teamverband of met meer mensen samen. Daarbij geldt wel op 1,5 meter afstand van elkaar, geen contact tijdens het sporten, geen wedstrijden en thuis douchen. Wordt het op bepaalde locaties te druk, dan kan er worden opgetreden.

Voor volwassenen, boven de 18 jaar, geldt dat zij altijd 1,5 meter afstand tot elkaar houden. Ook wanneer zij sporten met begeleiding.

Mogen sporttrainingen doorgaan?

Voor zowel de jeugd als voor volwassenen geldt dat trainingen buiten zijn toegestaan. Wedstrijden, competities en toernooien kunnen tot 1 september nog niet plaatsvinden. Ook blijven kleedruimtes (inclusief douches) en kantines gesloten.

Ik wil graag met vrienden of bekenden samen sporten in de buitenlucht. Op welke manier kan dat veilig?

Houd minimaal 1,5 meter afstand.

Blijf binnen wanneer je last hebt van neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn en hoesten of verhoging of koorts.

Zoek geen risico’s op waardoor je bent aangewezen op medische hulp (bijvoorbeeld door een ongeval).

Ga niet samen sporten als u in een risicogroep valt.

Hoe hoog is de boete?

De boete voor meerderjarigen is vastgesteld op € 390, voor minderjarigen is de geldboete € 95. Voor organisatoren van samenkomsten of evenementen en voor bedrijven kan de boete oplopen tot € 4350.

strand15 meter
SPONSORS