Hardlopen is geen rennen

"??" hoor ik je denken !

De laatste keer dat de meeste van jullie moesten hardlopen was bij het halen van de bus of tijdens je de laatste coopertest op school. Snot voor je ogen en alles voor dat cijfer. Dat je daarna 7 dagen niet normaal kon wandelen van de spierpijn was een bijzaak. Vanaf toen mocht je je gympen in de kast laten liggen.

Of te wel hardlopen was 12 minuten zo snel  mogelijk en jaren later weet je nog steeds dat het je minst favoriete gymonderdeel was.

Dus de eerste beste keer als je weer gaat lopen, denk je nog steeds aan die snelheid.

Geloof mij, dan wordt hardlopen nooit leuk.

Naast dat we buitenadem raken van die snelheid (we  hebben te weinig zuurstof voor de energie verbranding die nodig is voor onze spieren) zijn we binnen korte tijd geblesseerd.

Wij zijn namelijk gewend grote krachtige stappen te zetten en vol op de hak te landen.

Niet voor niets dat de bekende loopschoenen allemaal een hoge hak hebben met gel of air. Want die schoenen moeten ons helpen blessures te voorkomen. (zeggen ze)

De basis van leren hardlopen is techniek. Ook die is verschillend. Want je loopt anders als je 100 meter wilt sprinten dan dat je 5 km wilt hardlopen.

Bij Loopgroep Zeeland zijn ze gespecialiseerd in efficiënt een blessure vrij hardlopen voor de langere afstanden (5 km en meer).

Dit heeft alles te maken met je houding. Ben je lang genoeg, sta je recht of zit je nog half in je kantoor stoel, terwijl je auto loopt...

Wij laten je niet hardlopen, maar leren je hardlopen met gebruik van de natuurlijke zwaarte kracht.

Efficiënt en blessure vrij leren hardlopen?

Vol dan de cursus Start Running. Of  maak een afspraak voor een privé clinic.

De eerste TIP ? Buitenadem raken hoort niet bij hardlopen.... loop langzamer !

SPONSORS