Veelgestelde vragen

Als startende loper kan normaal alleen via de cursus Start Running instromen, maar daarvoor maken we zeker uitzonderingen in de winter. Bel gerust voor meer informatie.

Ben u al ervaren loper, en denk dan aan halve en hele marathons belt u dan met 06 53 15 45 19 voor meer informatie.

Nee, met uitzondering voor groep D. In deze groep kunt u alleen instromen als u de Start Running cursus van Loopgroep Zeeland heeft gedaan. Dit heeft te maken met onze unieke looptechniek die wij u via de cursus goed kunnen uitleggen. Efficiënt en blessure vrij hardlopen staat bij ons 6 weken centraal. Let op: Start Running is GEEN Start to Run! Dus ook met Start to Run kunt u helaas niet instromen.

Omdat ook groep D al een bepaald begin niveau heeft is instromen zonder cursus niet mogelijk. Wil je toch aansluiten, neem dan even contact op.
Voor goed efficiënt hardlopen moet je tijd maken en tijd krijgen. Hier is de Start Running uitermate geschikt voor. Binnen de "normale" loopgroepen wordt hier natuurlijk nog regelmatig op terug gekomen. Maar nooit meer zo uitgebreid en gedetailleerd als bij de Start Running.

Ja, voor Start Runners is er altijd plaats. Anders stoppen wij met het geven van de cursus.

nee, als je in groep B thuis hoort, dan moet je ook bij deze groep de minder lange afstanden lopen. Dit om het niveau zoveel mogelijk het zelfde te houden. Ga je met een te hoog tempo meelopen met een minder snelle groep, dan heeft deze groep hier last van. Keer eerder terug en vraag ipv bij de groep waar je bij hoort. 

Het kan natuurlijk dat je door omstandigheden niet hebt kunnen trainen. Maar zorg er zelf voor dat je dan weer het niveau haalt van de groep waarmee je normaal traint. De trainers volgen een trainingsprogramma. Dat programma moet elke loper in zijn of haar eigen niveau groep kunnen meedoen. Staat er die dag een intensieve duurloop van 10 km op het programma, dan is het wellicht slimmer om zelf te gaan lopen, of in een wat rustigere groep weer in te stromen. Als trainer kunnen wij niet altijd rekening houden met persoonlijke afwezigheid. Heb je hier vragen over neem dan gerust contact op met Anthony of een van de andere trainers. Kijk ook in het rooster wat het thema is van die dag. 

Als de groep (trainer) zich aan het juiste tempo houdt:  

Blijf bij jezelf en ga je eigen tempo lopen, de trainer zal dit (als het goed is) zien en hierop reageren. De volgende keer is het wellicht beter om met een andere groep mee te gaan. 

Als de groep harder loopt dan is afgesproken volgens de groepsindeling:

Blijf bij jezelf en ga je eigen tempo lopen en geef het persoonlijk aan bij de trainer. 

Je bent klaar voor een volgende stap, een wat snellere groep. Bespreek dit met je trainer, maar blijf niet bij een groep lopen, waarbij je geen uitdaging meer ervaart. Dit is niet fijn voor de groep (het tempo gaat vaak omhoog) en niet fijn voor je zelf, want je loopt dan wel voorop, je niveau gaat achteruit. Vraag Anthony of je trainer om advies. 

Of ga achteraan de groep lopen, zodat de groepsleden die wel bij de groep lopen op hun eigen niveau kunnen blijven presteren. 

Ja hoor, alleen er zijn wel minimale instap eisen. Kijk hiervoor mij de trainingsgroepen. Je moet klaar zijn voor een minimale snelheid en afstand. Wil je hierover advies, neem dan contact op met Anthony of je trainer. 

Schema intensief extensief

SPONSORS