Emiel Flipse

Naast duursporter ben ik ook Software Ontwikkelaar bij een verzekeringsmaatschappij. Hardlopen en (zee)zwemmen behoren tot mijn wekelijkse bezigheden. Vanaf mijn jeugd zwem ik al bij Reddingsbrigade Vlissingen. Daarnaast ben ik ook vaste bekende bij Stichting Zwemmen Langs Walcheren, waar jaarlijks verschillende zeezwemtochten georganiseerd worden.

Gemiddeld loopt ik 2 a 3 marathons per jaar. De meeste wedstrijden zijn in Nederland maar soms maken we ook een stapje over de grens (bijvoorbeeld de marathon van Berlijn in 2015 of Loch Ness in 2019). Bij Loopgroep Zeeland geeft ik voornamelijk training aan de A groep, waar serieus getraind kan worden.

Naast marathons staan ook vaak wat kortere wedstrijden op het programma, zoals de stadsloop in Goes of Middelburg en het Stratenloopcircuit op verschillende dorpen in Zeeland. Wat langere afstanden behoren ook tot de mogelijkheden, zoals een trainingsrondje van 100 km (dat is ongeveer 10 uur sporten). Verder ben ik geïnteresseerd in techniek en gadgets. Zo loopt hij momenteel met de Garmin Forerunner 935 (sporthorloge).

Emiel
SPONSORS