Groep C

Groep C traint met name recreatief en op duurvermogen. De groep C-loper heeft loopervaring en zoekt een uitdaging: de Ladies Run 10 km, de Bruggenloop 15 km of de eerste halve marathon. Looptechniek en ontspannen hardlopen zijn belangrijk in groep C. Groep C lopers willen langer lopen en ook sneller worden op de korte afstand.

Om bij de duurlopen op zaterdag in te stappen moet minimaal 1:15 uur hardgelopen kunnen worden op een tempo van gemiddeld 9,2 km/uur. Het loop tempo op de zaterdag is tussen de 9 en 9,4 km/uur. Afstanden variëren tussen de 12 en 21 km.

Prestaties: coopertest tussen de 2250 en 2450 meter, 10 km rond de 60 minuten, halve marathon tussen de 2:00 en 2:30 uur.

Voor de intensieve en extensieve intervaltrainingen moet de loper zich bewust zijn van zijn hartslagzones of het gevoel dat daarbij hoort.

Een groep C-loper traint minimaal 2x per week en 3x om op zaterdag de duurlopen mee te kunnen lopen. (ook zelfstandige trainingen tellen mee)

Op zaterdagochtend kunnen niet altijd trainers voor groep C gegarandeerd worden, maar we zullen de groep zoveel mogelijk begeleiden. Maar het kan dus voorkomen dat de groep zelfstandig een ronde doet. Dit is afgelopen jaren nog bijna niet voorgekomen.

SPONSORS