Zero Drop

De Zero Drop betekend dat je schoenen geen onnatuurlijk hak meer hebben, je voet staat vlak in je schoen, waardoor je veel logischer gaat landen. Je land hierdoor automatisch op je middenvoet in plaats van je hak. Ga maar eens op je blotevoeten lopen, wedden dat je niet op je hak gaat landen. Dus bearfoot, maar dan met bescherming. Alle schoenen van Altra zijn voorzien van een volledig gedempte Zero Drop zool. Waar de standaard hardloopschoen ondersteuning biedt in voornamelijk de hak. Heeft de Altra hardloopschoenen geen verschil in niveau tussen de hiel en de voorvoet. Dit zorgt voor een natuurlijke lichaamshouding en hierdoor sta je stabieler en train je de kuit en achillespees. De spieren kunnen verzwakt zijn door het hardlopen op schoenen met een verhoogde hak. Dit maakt het lichaam kwetsbaarder voor blessures.

Dacht ik voorheen dat je met de Zero Drop over de juiste efficiënte techniek moest beschikken, nu weet ik dat de Zero Drop van Altra Running er juist voor zorgt dat je efficiënter gaat lopen, waardoor de kans op hardloop blessures geminimaliseerd worden. Als je geen hak meer hebt, ga je er ook niet meer op landen (loop nog maar eens even op blotevoeten rond)

paris

Voordelen op een rijtje:

•    De grote teen wordt niet naar binnen gedwongen, maar staat recht in de schoen, waardoor meer stabiliteit ontstaat en een krachtigere afzet

•    De tenen kunnen zich ontspannen en spreiden op een natuurlijke manier

•    De voet stabiliseert zich bij overmatige pronatie

zero drop
SPONSORS